Restricţii în două localităţi din Ilfov, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 1,5 la mie. Încă o localitate intră în scenariul roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a decis duminică restricţii pentru localităţile Buftea şi Găneasa, unde rata de infectare este de peste 1,5 la mia de locuitori. De asemenea, în localitatea Dărăşti, unde rata este 3,98 la mie, masca devine obligatorie în spaţiile deschise, şcolile trec în scenariul roşu, cinematografele se închid, iar restaurantele şi cafenelele nu au voie să servească în interior.

Măsura pentru Dărăşti va fi aplicată duminică de la ora 20.00 şi este în vigoare timp de 14 zile. 

În localitatea Dărăşti, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate acolo, potrivit decizie CJSU Ilfov.

O altă hotărâre a fost luată sâmbătă de CJSU Ilfoc pentru comuna Berceni, unde incidenţa ajunsese la 3,31 la mia de locuitori. Astfel, şi Berceni a intrat în scenariul roşu, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi activitatea cinematografelor, a instituţiilor de spectacole şi concerte este interzisă.

De asemenea, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor este interzisă, la fel ca şi activitatea sălilor de jocuri de noroc, iar şcolile trec în scenariul roşu şi anume învăţarea va fi făcută în sistem online.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din comuna Berceni este permisă doar pentru persoanele cazate acolo, conform hotărârii CJSU Ilfov. Măsurile au fost aplicate de sâmbătă seara, de la ora 20.00, şi vor fi în vigoare timp de 14 zile.

Restricţii au fost stabilite de CJSU Ilfov şi pentru alte trei comune unde incidenţa cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile se încadrează între 1,5 şi 3 la mia de locuitori şi anume Afumaţi (1,53), Copăceni (1,71) şi Mogoşoaia (1,65).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite