Prima reacţie din cadrul Patriarhiei: Vasile Bănescu susţine că personajele din investigaţia Recorder „se laudă cu o aşa-zisă influenţă, fără ca aceasta să existe”

Prima reacţie din cadrul Patriarhiei: Vasile Bănescu susţine că personajele din investigaţia Recorder „se laudă cu o aşa-zisă influenţă, fără ca aceasta să existe”

Patriarhul Daniel FOTO: Mediafax

După publicarea anchetei Recorder care dezvăluie culisele fondurilor BOR, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susţine că Patriarhul Daniel nu are nicio legătură cu persoanele care apar în investigaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Arhiepiscopia, unde lucra acel preot consilier lăudăros, va oferi un răspuns oficial. Eu răspund pentru Patriarhie, entitate total separată de Arhiepiscopie. Nu cunosc niciun detaliu din problematica discutată în material. Celelalte două persoane incriminate în acesta sunt persoane din afara Bisericii şi trebuie sa răspundă personal. 

 
Părintele Patriarh nu poate avea absolut nicio legătură cu aceste persoane care au comis un rapt de imagine prin simpla lor învecinare conjuncturală cu Biserica. Materialul Recorder este construit cu intenţia evidentă de a transfera asupra Părintelui Patriarh vina unor persoane care se laudă cu o aşa-zisa influenţă, fără ca aceasta sa existe, desigur”, a declarat Vasile Bănescu pentru Mainnews.ro.
 
O investigaţie a jurnaliştilor Recorder a scos la iveală o reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi oameni din conducerea BOR lucrează într-o megaafacere cu fonduri publice. Materialul arată cum o parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocaţi de la buget în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel, numai pentru bisericile din Bucureşti.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările