Vineri, Ziua Z. Superimunitatea lui Şova scoate din nou românii din toată ţara în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În jur de 200 de oameni s-au adunat aseară în Piaţa Universităţii din Bucureşti să protesteze faţă de imunitatea parlamentară FOTO Adevărul
În jur de 200 de oameni s-au adunat aseară în Piaţa Universităţii din Bucureşti să protesteze faţă de imunitatea parlamentară FOTO Adevărul

Românii din zece oraşe din ţară se mobilizează pe Facebook pentru a ieşi în stradă în semn de protest faţă de imunitatea parlamentară. Vineri, ora 18.00, este momentul comun de întâlnire pentru locuitorii din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Sibiu, Braşov, Târgu-Mureş, Iaşi, Bacău şi Oradea.

Tertipul la care au apelat miercuri senatorii PSD, pentru a-i menţine imunitatea parlamentară lui Dan Şova, a aprins spiritele pe reţelele de socializare şi în jur de 200 de bucureşteni au protestat deja aseară în Piaţa Universităţii din Capitală faţă de gestul aleşilor.

"Am venit să protestăm pentru că Parlamentul umblă cu două măsuri, pe de o parte spune că luptă pentru independenţa justiţiei şi pe de altă parte îşi protejează penalii. Domnul Şova şi-ar putea demonstra nevinovăţia în faţa justiţiei, de ce îi e frică dacă e nevinovat?", se întreabă unul dintre protestatari, Magdalena Schubert.

În Piaţa Universităţii, românii au strigat "Nu mai şovăiţi justiţia!", "Parlament penal, marş la tribunal!", "Protestaţi, nu şovăţi, nu vosganaiţi" sau "DNA vine să vă ia!".

Mai mult, protestatarii au promis să se reîntâlnească vineri, în număr mai mare, în faţa Teatrului Naţional, în semn de protest faţă de imunitatea parlamentară. Până acum s-au înscris pentru participare pe pagina de Facebook a evenimentului peste 2000 de persoane.

Clujenii organizează marş prin oraş, în semn de protest faţă de imunitatea parlamentară

Şi clujenii se vor strânge vineri pentru un marş prin oraş care va porni din Piaţa Unirii şi va continua pe strada Eroilor - Baba Novac - Bulevardul 1 Decembrie şi se va încheia în punctual de plecare - Piaţa Unirii.

„Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori”, este mesajul celor peste 3000 de oameni care au anunţat participarea pe pagina evenimentului.

Organizatorii evenimentului mai atrag atenţia asupra faptului că acţiunea de protest organizată nu are culoare politică.

„Dacă vor fi prezenţi anumiţi oameni politici sau lideri de opinie, ii rugăm să precizeze faptul că sunt acolo doar ca simpli participanţi, la fel ca toată lumea”, au scris pe Facebook organizatorii.

Sibienii vor să amintească parlamentarilor de mesajul dat în noiembrie

Circa 500 de persoane au anunţat deja că vor participa la protestul organizat în Sibiu.

“Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie! Ne (re)vedem la ‘plimbarea de primavara’!”, îndeamnă organizatorii.

Şi timişorenii au anunţat că se vor strânge mâine în Piaţa Operei, iar orădenii în Piaţa 1 Decembrie.

Ieşenii declară miercurea ruşinii

“Ieşeanule te-ai săturat de infractori şi de apărătorii lor, care şi-au găsit adăpost, chiar în Parlamentul României, instituţie fundamentală a democraţiei,pe care au compromis-o grav, transformând-o în ‚peşteră de tâlhari’?”, este îndemnul cu care organizatorii din Iaşi îi cheamă pe oameni în stradă.

“După ‘marţea neagră’, din decembrie 2013 a urmat ‚miercurea ruşinii’ în martie 2015!”, mai scrie pe pagina evenimentului.
Locuitorii oraşului Târgu-Mureş se vor strânge în Piaţa Trandafirilor, iar braşovenii în faţa Prefecturii.

“Parlamentul actual face în continuare scut împotriva membrilor săi suspecţi şi anchetaţi pentru fapte de corupţie, asigurându-le acestora imunitatea. Cerem dizolvarea de urgenţă a Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate. Considerăm că imunitatea parlamentară poate fi acordată doar pentru declaraţii şi acţiuni politice, nu şi pentru alte fapte”, solicită protestatarii.

Constănţenii se vor aduna, de asemenea, în faţa Prefecturii oraşului, iar locuitorii Bacăului în Piaţa Tricolorului.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite