FOTO VIDEO Criză în Justiţie. Peste 10.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei faţă de modificarea legilor justiţiei. Proteste şi în ţară

FOTO VIDEO Criză în Justiţie. Peste 10.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei faţă de modificarea legilor justiţiei. Proteste şi în ţară

Proteste Piaţa Victoriei 24 februarie 2019 FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Noi proteste au avut loc duminică seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti, dar şi în mai multe oraşe din ţară faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei. În Capitală, aproximativ 10.000 de oameni au ieşit în stradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
UPDATE 21.10: Protestele s-au desfăşurat fără incidente.  
 
Liderii USR şi PLUS se află în Piaţa Victoriei, la protestul la care participă câteva mii de oameni împotriva OUG 7. Dacian Cioloş a declarat că trebuie organizate alegeri anticipate pentru a avea un nlou guvern legitimat politic, iar Dan Barna a declarat că România nu poate să ajungă o anexă a Rusiei. Cioloş a anunţat că alianţa USR-PLUS va contesta săptămâna viitoare OUG 7 la toate Curţile de apel din ţară.
 
UPDATE 21.07:  Oamenii au început să părăsească Piaţa Victoriei din cauza frigului. Mii de oameni continuă să fie în stradă în Piaţa Victoriei, 5000 de oameni protestează la Sibiu şi, respectiv, la Cluj, 1500 de protestatari sunt la Braşov, 1000 se află la Iaşi şi 500 la Timişoara.
 

UPDATE 20.18: 20.000 de oameni protestează în toată ţara, potrivit Digi24.

UPDATE 20.10: Manifestanţii din Piaţa Victoriei strigă: "Justiţie, nu corupţie!", „Hoţii“, „Demisia”, „PSD, ciuma roşie”. Dacian Cioloş şi Dan Barna sunt printre manifestanţii din Bucureşti. 
 
UPDATE 20.02: Sunt 10.000 de oameni în stradă până la această oră, potrivit Digi24. În continuare sosesc grupuri de oameni în piaţă. Între manifestanţi sunt şi membri ai USR. Ma
 
UPDATE  Jandarmeria Capitalei precizează într-un comunicat de presă că pentru organizarea manifestaţiei din Piaţa Victoriei nu au fost respectate condiţiile legii adunărilor publice în vigoare.
 
UPDATE Aproximativ 5.000 de persoane protestează acum în Piaţa Victoriei.
 
UPDATE Pe un bloc din Piata Victoriei au fost proiectate mesajele "Asta este ţara noastră, nu este moşia voastra" şi „Dragnea, la puşcărie”.
 
UPDATE  În jur de 1.500 de de oameni protestează acum în Piaţa Victoriei din Bucureşti.
 
UPDATE  În urmă cu scurt timp, traficul rutier a fost deviat de pe Şos Kiseleff şi Bd-ul Aviatorilor, cu aplicare de la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu. Se restricţionează traficul pe str Paris de la intersecţia cu str. Tirana către Piaţa Victoriei.
 
De la Bd Aviatorilor avem aplicată restricţie către Piaţa Victoriei de la Piaţa Charles de Gaulle, anunţă Brigada Rutieră. De asemenea, au fost aplicate devieri si pe  breteaua centrală de la Piaţa Victoriei, pe breteaua Iancu de Hunedoara către Piata Victoriei şi de la Titulescu - Buzesti către Piata Victoriei.
 
 
UPDATE  Peste 400 de oameni sunt în acest moment în Piaţa Victoriei. Se scandează "Kovesi, nu uita, ţara e de partea ta!" şi "Cinste lor, cinste magistraţilor". În zonă se pot vedea şi pancarte cu mesajul ”Alegeri anticipate”.
 
 
Foto
UPDATE Câteva sute de oameni sunt în Piaţa Victoriei şi protestează faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei.
 
Mişcările civice Corupţia Ucide, Geeks for Democracy, Iniţiativa România şi Rezistenţa au anunţat un protest pentru duminică, între orele 18 şi 23.59, în Piaţa Victoriei, împotriva OUG care modifică legile justiţiei.
 
La protest şi-au anunţat participarea şi parlamentarii USR.
 
De asemenea, filosoful Mihai Şora a anunţat că va participa la protestul anunţat duminică seara, în Piaţa Victoriei, faţă de OUG pe legile justiţiei şi îndeamnă la o participare cât mai mare.
 
„Bună dimineaţa, oameni buni! Soare cu dinţi la Bucureşti, minus patru grade, o lumină toscană, nicio adiere de vânt”, a scris Şora sâmbătă pe Facebook.
 
El a anunţat că duminică seara va fi în Piaţa Victoriei: „Ne vedem mâine seară în Piaţa Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate firicelele de praf din acest colţ de ţară”.
 
Magistraţii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, cerând independenţa sistemului judiciar. Totodată, activitatea parchetelor din oraşe precum Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara va fi suspendată timp de mai multe zile, săptămâna viitoare, în semn de protest.
 
Protestele din ţară
 
Mai multe proteste au loc, duminică seara, în ţară, faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei. Protestatarii din Cluj şi Sibiu cer alegeri anticipate, în timp ce la Iaşi oamenii le solicită guvernanţilor să abroge OUG care modifică legile justiţiei şi apoi să plece.
 
 
Peste 5.000 de persoane protestează la Cluj-Napoca şi cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.
Protestatarii poartă banderole albe pe braţe, în semn de solidaritate cu magistraţii.
 
 
Oamenii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: „Strigăm toţi şi strigăm tare, ţara mea nu-i de vânzare", „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie, Dragnea în puşcărie", „Justiţia pedepseşte corupţia, nu invers" sau „Până la vot mai este, azi mergem la proteste".
 
De asemenea, protestatarii au proiectat pe o clădire mesaje ca "Demisia".
 
Oamenii strigă „Cinste lor, cinste magistraţilor", „Magistraţi, nu cedaţi", „Tudorel demisia", „Anticipate", „Grevă generală" şi „Jos Guvernul".
 
Manifestanţii au pornit în marş până în cartierul Gheorgheni.
 
Şi la Iaşi s-au adunat sute de oameni în Piaţa Unirii, la protestul organizat faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei.
 
Oamenii strigă „Ne-am săturat cât ne-aţi furat”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, “Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman" şi „Abrogaţi şi apoi plecaţi”.
 
Protestatarii de la Iaşi se manifestă zgomotos, cu vuvuzele şi fluiere.
 
Şi la Sibiu au ieşit în Piaţa Mare sute de persoane, acestea scandând „Afară, afară, cu PSD din ţară , „Hoţii, hoţii”, „Kovesi, nu uita, Sibiu-i de partea ta” şi „Nu se mai poate, anticipate”.
 
În faţa Prefecturii din Galaţi au ieşit 200 de protestatari cu pancarte care afişează mesaje precum „Corupţia poate fi învinsă”, „Dragnea asta-i faţa ta” (referindu-se la o pancartă pe care este desenat un lup), „Corupţii şi infractorii anchetează judecătorii”. Oamenii continuă să ajungă la protestul organizat la Galaţi.
 
Proteste similare sunt anunţate de la ora 19.00 în mai multe oraşe.
 
 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările