Procurorul Remus Damian Budăi a renunţat la fotoliul de adjunct al şefului Direcţiei Antifraudă

Procurorul Remus
Damian Budăi a renunţat la fotoliul de adjunct al şefului Direcţiei Antifraudă

Procurorul Remus Adrian Budăi se va întoarce la Parchetul Capitalei

Premierul Dacian Cioloş a decis încetarea, la cerere, la data de 1 decembrie, a numirii lui Remus Damian Budăi, prin detaşare, în funcţia publică de inspector general adjunct antifraudă al Direcţiei generale antifraudă fiscală din structura Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, fiind emisă având în vedere prevederile Legii 303/2004 referitoare la statutul judecătorilor şi procurorilor, Hotărârea 703 din 14 noiembrie a Consiliului Superior al Magistraturii — Secţia pentru Procurori şi o adresă a Ministerului Finanţelor Publice — ANAF din 24 noiembrie.

La 8 noiembrie 2016, Remus Damian Budăi a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de încetare a detaşării la Direcţia generală antifraudă.
Budăi a fost detaşat la ANAF la 10 septembrie 2013, pentru un mandat de trei ani. La 22 august 2016, CSM a dispus prelungirea detaşării procurorului, pentru încă 3 ani, începând cu data de 16 septembrie 2016. Între timp, Remus Damian Budăi s-a răsgândit şi a cerut să-i înceteze detaşarea, întorcându-se la Parchetul Capitalei.

Procurorul Remus Adrian Budăi a instrumentat dosare precum cel de şantaj al lui Sorin Ovidiu Vîntu, care a fost condamnat pentru că l-a ameninţat cu moartea pe Sebastian Ghiţă. Tot Budăi a coordonat ancheta în dosarul privind moartea bebeluşilor de la maternitatea Giuleşti.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările