Pompierii români care au plecat în Grecia au participat la deschiderea programului pilot de pre-poziţionare în vederea stingerii incendiilor de pădure - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IGSU
FOTO: IGSU

Pompierii români care au plecat în Grecia au participat, sâmbătă, la deschiderea programului pilot de pre-poziţionare în vederea stingerii incendiilor de pădure, urmând să facă o recunoaştere în teren. De sâmbătă, modulul poate fi alocat la astfel de intervenţii.

„Astăzi, 02.07.2022, personalul modulului naţional specializat de stins incendii de pădure a participat la ceremonialul de deschidere al programului pilot de pre-poziţionare, organizat în incinta Academiei de Pompieri din Atena. La această activitate a participat o delegaţie din cadrul Ministerului Crizei Climatice şi Protecţiei Civile, condusă de ministrul Christos Stylianides şi viceministrul Evangelos Tournas, precum şi reprezentanţi din cadrul Corpului de Pompieri Eleni”, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Ulterior, pompierii români vor executa o recunoaştere în teren, cu un efectiv constituit din 21 de forţe (3 ofiţeri şi 18 subofiţeri) şi 5 mijloace de intervenţie.

pompieri romani grecia foto igsu

De sâmbătă, modulul specializat poate fi alocat la intervenţie, la solicitarea ofiţerului de legătură elen.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite