Vaccinare fictivă în Capitală. Percheziţii la un centru din Sectorul 2, unde s-ar fi eliberat certificate false. Toată echipa a fost schimbată VIDEO

Vaccinare fictivă în Capitală. Percheziţii la un centru din Sectorul 2, unde s-ar fi eliberat certificate false. Toată echipa a fost schimbată VIDEO

Poliţiştii şi procurori au descins joi dimineaţă la un centru de vaccinare din Sectorul 2, ca urmare a suspiciunilor legate de eliberarea unor certificate false de vaccinare anti-COVID, anunţul fiind făcut de către primarul de sector Radu Mihaiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.  Sunt vizaţi funcţionari publici care ar fi modificat datele unor persoane vaccinate anti-COVID.

Totodată, sunt puse in executare şi 168 de  mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, precum şi alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiaţi. 

„Astăzi, 28.10.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 5 de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza Municipiului Bucureşti , într-un dosar in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals informatic.   Totodată , sunt puse in executare şi 168 de  mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, precum şi alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiaţi”, aanunţat Poliţia Capitalei.

În luna august 2021, poliţişti din cadrul Politiei Sectorului 2 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcţionari publici, detaşaţi la un centru de vaccinare, din sectorul 2, care ar fi  modificat, fără drept, date informatice implementate în evidenţa persoanelor vaccinate,  rezultând astfel date ce nu ar  corespunde adevărului , respectiv ar fi  fost înlocuite datele persoanelor vaccinate impotriva Covid 19, cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea” a transmis Poliţia.

 
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 a anunţat astăzi pe Facebook că „centrul de vaccinare Neghiniţă se închide temporar.”.
 
„Deşi în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forţaţi să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliţia, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la faţa locului. Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autorităţile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat”, a scris edilul.
 
Acesta a spus că „până când procurorii nu vor finaliza cercetările”, nu se poate risca prin colaborarea cu oameni de acolo.
 
„Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniţă. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile”, afirmă primarul Sectorului 2.
 
Toate persoanele programate la acest centru vor fi redirecţionate către celelalte centre de vaccinare.
 
„La Cora Pantelimon am suplimentat cu un nou flux. La Piaţa Obor vom porni zilele acestea încă două fluxuri. Şi suntem în fază avansată pentru deschiderea unui nou centru la Mega Mall”, a explicat Radu Mihaiu.

Centrul vizat de procurori se află pe strada Viitorului, iar joi dimineaţă avea peste 1.800 de locuri disponibile pentru vaccinare cu vaccinul Pfizer.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările