Pasagerii care au certificat digital nu mai trec prin controlul DSP la aeroport

Pasagerii care au certificat digital nu mai trec prin controlul DSP la aeroport

Aglomeraţie în aeroport FOTO  Aeroport / Click

Pasagerii care au certificat digital european nu mai trec, de marţi, prin controlul DSP din aeroport, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Începând de astăzi, 13 iulie, toţi pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din ţări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare”, se arată într-un comunicat al CNAB.

Conform sursei citate şi pasagerii care sosesc din ţări aflate pe lista roşie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID, însă compania precizează că certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile.

„Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde”, se mai arată în comunicat.

CNAB le mai recomandă pasagerilor care sosesc din ţări aflate pe lista roşie sau galbenă să îşi completeze din timp formularul solicitat de autorităţile sanitare din România, ce poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau de pe site-ul Ministerului de Externe.

„Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creştere iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de aşteptare pentru formalităţi (check-in, control de frontieră) dar şi pentru preluarea bagajelor pot creşte în orele de vârf; totuşi, aceştia nu depăşesc, de regulă, timpii de aşteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezenţa din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm”, a mai transmis CNAB.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările