Marcel Vela anunţă că MAI va raporta săptămânal ce misiuni au fost executate. Ministrul de Interne, mesaj pentru interlopi: „Suntem cu ochii pe voi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: MAI
Imagine: MAI

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că, începând de astăzi, în fiecare zi de vineri MAI va prezenta un raport săptămânal cu toate operaţiunile, misiunile şi acţiunile desfăşurate pe lina combaterii infracţionalităţii. Pentru interlopi, Marcel Vela a avut, la finalul declaraţiei de presă, un mesaj categoric: „Suntem cu ochii pe voi!”.

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela,  secretarul de stat al MAI, chestor-şef de poliţie Bogdan Despescu, şi directorul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), chestor de poliţie Alexandru Scurtu, au susţinut, vineri, o declaraţie comună de presă. 

„La sfârşitul lunii iunie v-am prezentat un raport pe semestrul I, din această săptămână, în fiecare zi de vineri vă vom prezenta toate acţiunile care au avut loc în cursul săptămânii penrru ca dumneavoastră, presa, precum şi cetăţenii să fiţi la current cu toate operaţiunile, misiunile şi acţiunile MAI în combaterea infracţionalităţii. Pentru că acest fenomen criminogen se manifestă prin forme agresive şi trebuie să fiţi la current cu activitatea noastră”, a spus ministrul de Interne.

Despescu: „120 de percheziţii în ultima săptămână”

Secretarul de stat al MAI, Bogdan Despescu a declara că, în ultima săptămână, peste 120 de percheziţii s-au desfăşutat, la nivel naţional, în cadrul a 20 de acţiuni ale poliţiştilor. 

„În luna iulie, la sfârşit, anunţam destructurarea a 50 de grupări infracţionale. (…)  Astăzi, la o săptămână după venim în faţa dvs pentru a vă informa despre continuarea acţiunilor pentru combatarea criminalităţii. Astfel, numai în ultimele 7 zile au fost organizate 20 de acţiuni de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate peste 120 de percheziţii, care au vizat persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni”, a declarat secretarul de stat al MAI. 

Ce le transmite românilor şeful „mascaţilor”

Alexandru Scurtu, şeful SIAS, a avut şi el o scurtă intervenţie: „În calitatea mea de representant al structurilor de forţă din cadrul MAI vreau să menţionez, încă de la început, că prioritatea zero este destructurarea grupărilor infracţionale, alături de celelalte structuri din MAI. Pentru atingerea acestui obiectiv, structurile de acţiuni speciale au participat la toate acţiunile de amploare. Am fost şi vom fi acolo unde situaţia o impune, persoanele vizate fiind cele certate cu legea. Vreau să mă adresez cetăţenilor cinstiţi din România, cei care sunt învăţaţi şi educaţi să respecte regulile: repet, persoanele vizate sunt cele certate cu legea. În cadrul structurilor speciale avem un crez al nostrum: luptătorii nu vorbesc, fac.Şi sper ca prin faptele noastre să evidenţiem că singura instituţie care arondează România şi o împarte, dar în arii de responsabilitate, este MAI”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite