Priveghiul interlopului Emi Pian s-a lăsat cu manele şi amenzi. Florin Salam, taxat de poliţişti: „Intru tânăr în mormânt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manelistul Florin Salam şi interlopul Emi Pian FOTO Facebook
Manelistul Florin Salam şi interlopul Emi Pian FOTO Facebook

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat miercuri seară că la priveghiul lui Emi Pian au fost aplicate 60 de sancţiuni persoanelor care nu au respectat măsura distanţării sociale şi care nu au purtat mască aşa cum prevede legea. Inclusiv Florin Salam, unul dintre maneliştii care a cântat la căpătâiul lui Emi Pian, a fost amendat.

Ministrul Afacerilor Interne a intrat miercuri seară, în direct, la România TV, scandalizat de imaginile de la priveghiul lui Emi Pian. Marcel Vela a dat asigurări că poliţia şi jandarmeria sunt prezente la praznicul interlopului, care se va desfăşura pe parcursul a patru zile. Ministrul Internelor spune că imaginile de peste zi, când sute de persoane s-au înghesuit în curtea familiei liderului clanului Duduianu, din cartierul Rahova, nu se vor mai repeta.

"Că sunt sute de persoane, nu este aşa. Aţi dat imagini de azi din cursul zilei, acum pe seară nu mai este aşa. Mai devreme aţi difuzat imagini cu sute de persoane. Nu au fost 800 de persoane. S-au aplicat 60 de amenzi, inclusiv lui Florin Salam. Dacă sunt acum mai multe de 50 de persoane, se vor da amenzi. Vă garantez acest lucru.

Poliţia şi jandarmeria sunt acolo pentru a supraveghea zona, sunt în misiune, ca prevenţie. Nu mi se pare normal să difuzaţi imagini de pe zi şi să spuneţi că sunt seara. Văd că dumneavoastră le ştiţi pe toate. Elicopterul care a supravegheat zona este în misiune, are dispozitive de monitorizare pentru a identifica orice grup mai mare de oameni", a declarat Marcel Vela, la România TV.

Conform legii, adunările sunt permise cu un număr de maximum 50 de persoane în exterior şi 20 în interior, iar în cazul în care distanţarea socială nu poate fi asigurată, masca este obligatorie.

Florin Salam şi Emi Pian aveau o legătură deosebită, iar manelistul era nelipsit de la petrecerile interlopului. De altfel, Florin Salam a şi compus o melodie la auzul tragicei veşti - „Intru tânăr în pământ”, care a strâns zeci de mii de vizualizări pe YouTube. Salam este chiar naşul de botez al fiului lui Emi Pian.

Florin Salam, în proces cu membrii clanului Duduianu

Florin Salam şi Nicolae Guţă le-au intentat proces fratelui lui Emi Pian şi altor membri ai clanului Duduianu, după ce aceştia din urmă i-ar fi şantajat şi tâlhărit, luându-le cu forţa 100.000 de euro. 13 persoane din gruparea Duduianu au fost reţinute pe 23 iulie, iar 5 dintre suspecţi au fost reţinuţi preventiv pentru 30 de zile.

Maneliştii le-au spus poliţiştilor că ar fi fost invitaţi la diferite petreceri organizate de apropiaţii clanului Duduianu, iar acolo banii din dedicaţii le-ar fi fost luaţi cu forţa. În alte situaţii ar fi fost şantajaţi să cânte fără să fie plătiţi, conform anchetatorilor.

La acel moment, se pare că Florin Salam decisese să nu-i mai răspundă lui Emi Pian, motiv pentru care interlopul i-a dedicat un live emoţionat pe Facebook, în care spunea că urmează ziua lui de naştere, iar cumătrul Salam nu i-a răspuns la mesaje şi nici nu a confirmat prezenţa la petrecere. 

Alături de Florin Salam, la căpătâiul interlopului ucis de un membru al clanului rival s-au aflat şi alţi manelişti cunoscuţi, precum Sorin Copilul de Aur, Sorinel Puştiu, Leo de la Kuweit, Costel Biju şi Adrian Minune. La un moment dat, în timpul interpretării lui Salam, fiul lui Emi Pian, în vârstă de 20 de ani, i-a rugat pe toţi cei prezenţi să se aşeze în genunchi, în semn de respect faţă de tatăl său.

Emi Pian (39 de ani) a fost înjunghiat de un rival din clanul Rinu, după un conflict ce a avut loc pe 4 august 2020, la ora 03.00, după un joc de barbut.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru „Adevărul” că autorul crimei este un tânăr de 26 de ani, fără antecedente penale, care a comis fapta în urma unui conflict iscat în timpul unei partide de barbut.

VIDEO

VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite