UPDATE Jumătate de tonă de cocaină descoperită în cutii de banane. Traficanţii au greşit destinatarul VIDEO

UPDATE Jumătate de tonă de cocaină descoperită în cutii de banane. Traficanţii au greşit destinatarul VIDEO

Drogurile au o puritate de 98%, fiind descoperite în 35 de cutii care ar fi trebuit să conţină banane, în realitatea acestea fiind pline cu pachete de 10 şi 15 kilograme de cocaină. Foto: EPA-EFE

O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită într-un depozit de legume - fructe din zona Chiajna, Ilfov. Drogurile provin din Columbia, au fost aduse în Europa prin portul Anvers din Belgia, apoi marfa a intrat în ţară prin portul Constanţa.

UPDATE: În total au fost găsite 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 25 de milioane de euro.

După ce a descoperit că a primit cocaină în loc de banane, importatorul a anunţat imediat autorităţile.

Drogurile, care erau în pachete de 10 şi 15 kilograme, au o puritate de 98%. În acest moment, autorităţile competente încearcă să afle destinatarul final al mărfii şi cum a intrat în ţară fără un minim control la frontiere. DIICOT nu a dorit să comenteze pe marginea acestui caz, scrie aceeaşi sursă.

„În cauză, se efectuează investigaţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de  legea privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, arată un comunicat al Poliţiei.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările