Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul de Interne Radu Stroe

Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul de Interne Radu Stroe

Jandarmii care s-au întors din misiunea în Afganistan au fost decoraţi de ministrul Radu Stroe  FOTO Adevărul

Membrii celui de-al patrulea contingent de jandarmi care s-a întors din misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan au fost decoraţi, luni, de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 45 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi care au participat la misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan - NATO Training Mission au primit medalii, decoraţii şi alte distincţii în cadrul unui ceremonial care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a felicitat pe militarii români pentru profesionismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii.

„Pentru fiecare militar, o misiune în Afganistan este testul care dă dovada pregătirii profesionale, a dăruirii şi spiritului de sacrificiu. Pentru Jandarmeria Română şi Ministerul Afacerilor Interne, misiunea adusă acum la bun sfârşit este o carte de vizită onorabilă“, a adăugat Radu Stroe.

Jandarmii români, apreciaţi în misiunile internaţionale

La rândul său, comandantul contingentului, maiorul Dragoş Buzoianu, a amintit faptul că jandarmii români au fost apreciaţi de reprezentanţii instituţiilor internaţionale partenere pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunile.

La finalul ceremoniei, maiorul Dragoş Buzoianu i-a dat ministrului Radu Stroe drapelul arborat pe timpul desfăşurării misiunii, în bazele NATO.

Jandarmii români au executat în Afganistan misiuni de instruire şi mentorat, beneficiari fiind ofiţerii nou-înfiinţatei poliţii afgane.

În aprilie 2011, patru contingente de jandarmi au participat la misiunea de instruire NATO

Începând din 28 aprilie 2011, potrivit unei hotătâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, patru contingente, care însumează 245 de jandarmi, au participat la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan.

Aceasta a fost prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO, în contextul în care, până la acel moment, jandarmii plecau în misiuni internaţionale sub egida ONU şi a Uniunii Europene, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările