Elena Udrea: „Motivarea sentinţei este un abuz inimaginabil pe care doamna judecător l-a făcut. Poate a fost plăcerea dânsei personală”

Elena Udrea: „Motivarea sentinţei este un abuz inimaginabil pe care doamna judecător l-a făcut. Poate a fost plăcerea dânsei personală”

Elena Udrea / FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Udrea a comentat, marţi seară, motivarea sentinţei prin care a fost condamnată în dosarul campaniei electorale din 2009, afirmând că este „un abuz inimaginabil” şi a anunţat că va face plângere penală faţă de judecătorul care a pronunţat sentinţa în cazul său. Udrea a adăugat că nu regretă că l-a sunsţinut pe Traian Băsescu în 2009, dar că regretă că referendumul de atunci nu este pus în aplicare nici astăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani, puse acolo de doamna judecător special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucruri esenţiale. Doamna judecător nu exiplică cum m-a condamnat pentru 4 fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta. Doamna judecător, pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală - şi anume două instigări la luare de mită, urmate de două spălri de bani - adică patru fapte în total, vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri, un raport GRECO şi aşa mai departe. Nu poţi să vii cu aşa o enormitate şi să condamni pe cineva nu în urma legii penale, nu în baza codului penal valabile la acea vreme, ci în baza unor convenţii europene şi a unor raporate GRECO şi a altor documente subsecvente”, a comentat aceasta, marţi seară, într-o intervenţie la Antena 3, motivarea sentinţei de condamnare în dosarul campaniei electorale din 2009.
 
Fostul ministru al Turismului a adăugat că în motivarea sentinţei judecătoarea a invocat nişte argumente care o fac de râs.
 
„Când deja în sală doamna judecător pregătise pentru o expunere mediatică a soluţiei a anunţat argumentele pentru care a decis să mă condamne chiar dacă fapta nu era penală, doamna judecător vine acum şi invocă în continuare aceste argumente care pur şi simplu fac de râs pregătirea pe care se presupune că trebuie să o aibă un formator de judecători şi procurori de la INM”, a mai declarat Elena Udrea.
 
Udrea a spus despre judecătoarea care a condamnat-o că „poate a fost plăcerea dânsei personală” de a o condamna cu executare.
 
„Cum să spui că am spălat bani în 2009 proveniţi din fapte penale din 2010 - 2011 - 2012? Doamna judecător a trebuit să motiveze  o decizie de condamnare pe toate capetele de acuzare pe care a dat-o, eu cred, că nu de una singură. I-o fi făcând plăcere să mă condamne, poate a fost plăcerea dânsei personală faţă de mine, dar cu siguranţă, să mă condamni pe toate capetele de acuzare absurde pur şi simplu, că nu puteam să spăl banii în 2009 pentru fapte din 2010 - 2011, arată că dânsa s-a văzut în situaţia în care a dat o decizie, a dat condamnările şi a trebuit să găsească apoi motivări. Ca să acopere scandalul celor care citesc legea, citesc decizia şi cunosc legea şi şi-au dat seama ce enormitate este această motivare, a venit cu aceste cancanuri, cu o discuţie dintre Ioana Băsescu şi Giovani pentru că atrag atenţia, sunt mondenităţi”, a declarat fostul ministru.
 
Elena Udrea a mai atras atenţia că motivarea este un abuz şi a anunţat că va face plângere la CSM. 
 
„Dar nu despre asta este motivarea. Motivarea este un abuz inimaginabil pe care doamna judecător l-a făcut, motiv pentru care o să îi fac o plângere penală, o sesizare la CSM. Poate cineva o trage la răspundere pe doamna judecător pentru condamnarea asta total ilegală şi nedreaptă pe care mi-a dat-o. (...) Chiar dacă sunt nişte firme care au plătit nişte panouri, este vorba de finanţarea campaniei electorale de referendum care pe legea din acel moment orice faptă era contravenţie, nu exista o faptă penală în ceea ce priveşte finanţarea campaniei în anul 2009. Chiar şi aşa fiind, în anul 2009, luarea de mită pentru altul, pentru partid, pentru referendum, pentru candidat nu era pedepsită de legea penală”, a declarat aceasta.
 
Întrebată dacă regretă că l-a susţinut în 2009, în campania electorală, pe Traian Băsescu, Elena Udrea a declarat că nu.
 
„Nu, cum să regret că l-am susţinut? Pot să regret că nu s-a întâmplat nimic la referendum. Au votat atâtea milioane de oameni şi nu s-au redus numîrul de parlamentari. Asta pot să regret”, a declarat Udrea.
 
Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată, în 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Decizia nu este definitivă.
 
DNA a cerut plasarea sub control judiciar a fostului ministru, pentru a nu putea părăsi ţara, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv această cerere. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările