Două copile din Maramureş au pus pe jar autorităţile locale, după ce şi-au înscenat răpirea

Două copile din Maramureş au pus pe jar autorităţile locale, după ce şi-au înscenat răpirea

Două minore din Maramuş şi-au înscenat răpirea FPTO: Facebook Politia Romana (arhiva)

Două minore care şi-au înscenat răpirea au pus în alertă autorităţile din Maramureş. Cele două fete au fost depistate câteva ore mai târziu, nevătămate, într-o zonă retrasă de pe raza oraşului Borşa

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Maramureş au desfăşurat, ieri, ample verificări pentru găsirea a două minore care şi-au înscenat răpirea, potrivit Poliţiei Române. Verificările efectuate ulterior de poliţişti au relevat faptul că cele două minore au plecat cu acelaşi autoturism, existând posibilitatea ca ele să se fi înţeles în prealabil cu privire la plecare.
 
„Un bărbat a sesizat ieri, la ora 13.10, Poliţia municipiului Sighetu Marmaţiei despre faptul că în jurul orei 12.00, fiica sa, de 14 ani, a fost răpită. Conform spuselor bărbatului, aceasta ar fi fost constrânsă să urce într-o maşină de culoare neagră, care a plecat în direcţia localităţii Bogdan Vodă”, arată anchetatorii. Mai mult, minora de 14 ani a transmis mesaje telefonice mamei sale, precizând că a fost răpită, că nu poate vorbi şi că din câte a observat autoturismul în care se află se îndreptă spre Cluj.

După 10 minute, respectiv la ora 13.20, o reprezentantă a unui Centru de Primiri Regim Urgenţă din judeţ a sesizat Poliţia despre faptul că o minoră de 13 ani, instituţionalizată, a plecat fără acordul unităţii. 
 
„De îndată a fost constituită o echipă complexă de cercetare şi căutare, a fost întocmit dosar penal, iar pentru soluţionarea cauzei în timp cât mai scurt au fost mobilizate mai multe forţe şi mijloace din cadrul Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei oraşului Borşa, din Vişeu de Sus, Dragomireşti, Săliştea de Sus şi din cadrul Postului de Poliţie Comunal Bogdan Vodă”, arată autorităţile. 
 
De la primirea apelurilor, pentru toţi cei implicaţi a început o luptă contra cronometru, toate activităţile fiind coordonate de conducerea Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Maramureş, cu sprijinul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei. 
 
Investigaţiile au continuat, iar cele două minore au fost depistate la câteva ore, nevătămate, într-o zonă retrasă, de pe raza oraşului Borşa.  
 
Pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanţelor în care acestea au plecat, minorele au fost conduse la sediul Poliţiei Sighetu Marmaţiei.
 
Astfel, poliţiştii au stabilit că la cererea lor cele două fete s-au înţeles în timpul zilei să se deplaseze pe raza oraşului Borşa şi au fost aşteptate de către un tânăr de 20 de ani, care le-a transportat cu autoturismul până la bunica uneia dintre ele
 
Întrucât ştiau că sunt căutate de poliţie, acestea s-au dus într-o zonă retrasă, îunde au fost găsite. Pe toată perioada plecării, cele două minore nu au fost victimele vreunei infracţiuni.

„E necesar să ţinem cont de faptul că în timp ce poliţiştii intervin la asemenea cazuri, cineva are nevoie în realitate de ajutorul forţelor de ordine”, arată Poliţia Română.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările