Discuţia telefonică dintre poliţist şi Alexandra: „Bine, bine, stai acolo! Nu mai ţine linia ocupată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Măceşanu, fata răpită, violată şi ucisă de Gheorghe Dincă, a purtat, cu o oră înainte de a muri, o discuţie telefonică cu poliţistul care a preluat apelul de la STS. Acesta a avut o atitudine recalcitrantă faţă de tânăra fată care i-a spus că a fost răpită, violată şi că este legată cu o sârmă. Poliţistul i-a zis: „Rămâi acolo, că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată”.

UPDATE

Vasilică Viorel Florescu, poliţistul care i-a răspuns Alexandrei la telefon, a declarat, la România TV, că fata i-a spus cartierul în care se află, Bold, dar el nu auzise de acest cartier.

”Eu am vorbit decât de două ori cu Alexandra. I-am cerut indicii pentru a comunica la cei de la Caracal, ca să caute. Am cerut nişte amănunte ca să le completez, să le trimitem la STS. Nu am crezut-o că nu este răpită şi violată? Nu am avut nicio clipă atitudine refractară. Am văzut din atitudinea ei. Din contră, am spus că să stea liniştită că va ajunge un echipaj de poliţie la ea. Am întrebat-o cum a ajuns acolo. Noi nu cunoaştem zona Caracalului. Ea a zis că a trecut pe lângă un dig şi că este în Bold. Eu nu ştiam ce e Bold, apoi am aflat că este un cartier.

Apoi mi-a zis că staţi puţin că am găsit o carte de vizită. În al doilea apel mi-a spus că nu a ajuns echipajul de poliţie. I-am spus că probabil sunt pe drum. Eu am zis poliţiei ce mi-a comunicat Alexandra şi ce a zis STS. Am comunicat la STS ce mi-a comunicat Alexandra, nu erau repere concrete, decât că a trecut pe lângă un dig şi că a ajuns la Bold. Era un cartier mărginaş al Caracalului. Nu mie mi-a zis de gard, de câini, de fizionomia ăstuia. Cred că asta a vorbit cu cei de la Caracal. După ce am terminat legătura cu ea, a vorbit cu cei de la poliţie din Caracal. 

Eu am avut două convorbiri, iar STS a avut una. Primul a fost la 11:05, al doilea nu mai ştiu, dar nu cred că a durat 10 minute. Nu nouă ne-a spus ”vine, vine!”, ci celor din Caracal, care au stat mai mult de vorbă cu ea. Eu i-am spus să închidă telefonul, pentru a putea fi sunată înapoi de poliţie. Aşa sunt procedurile. Ce au făcut cei din Caracal, habar n-am”, a spus acesta.

Ştire iniţială

Alexandra şi-a făcut curaj şi a sunat la 112, ultima ei speranţă de a fi salvată. La telefon i-a răspuns un poliţist care a crezut că face o face o glumă şi nu a luat-o în serios. Acesta a avut o atitudine recalcitrantă. De asemenea, tânăra le-a dat poliţiştilor un detaliu elocvent care reducea aria de la 250 de case la jumătate. Nu le-a zis cartierul exact, dar le-a dat un indiciu, conform surselor, informează digi24.ro.

În plus, faptul că Alexandra suna şi închidea apelurile era din teama că vine criminalul ei.

Un alt detaliu şocant: poliţistul nu a crezut că ce se întâmplă este chiar aşa cum relata fata, deşi plângea şi era terifiată.

Discuţia dintre poliţist şi Alexandra:

Poliţist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită şi violată. M-a luat...

Poliţist: Unde eşti, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Poliţist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal...

Poliţist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată.

Alexandra: Vine şi mă bate iară. M-a violat!

Potrivit surselor, poliţistul i-a spus de trei ori Alexandrei să rămână unde se afla, în condiţiile în care era răpită şi legată cu sârmă.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că a fost sechestrată şi violată. „Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service”, ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei. Ultima convorbire s-a închis după ce tânăra le-a transmis poliţiştilor „Vine, vine!” referindu-se probabil la criminalul care se apropia de ea.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect. 

Te-ar putea interesa şi:

Criminalul din Caracal le-a povestit anchetatorilor ce i-a făcut Alexandrei după ce a surprins-o vorbind la telefon cu poliţiştii

Prietena din copilărie a Alexandrei reface pas cu pas filmul din ziua dispariţiei fetei: „Prietenul ei trebuia să se vadă cu ea. Şi el a sunat-o, dar telefonul n-a mers“

Ce s-a întâmplat în maşina criminalului din Caracal după ce s-a urcat Alexandra. „Am lovit-o, i-am pus o şapcă pe cap şi bandă adezivă pe ochi“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite