Cum speră Elena Udrea să scape de condamnarea din dosarul „Gala Bute”. ÎCCJ a amânat decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

ÎCCJ a amânat soluţionarea recursului în casaţie, o cale extraordinară de atac folosită de Elena Udrea, prin care ar putea scăpa de executarea condamnării de şase ani primită în dosarul „Gala Bute”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi trebuit luni să ia în dezbatere recursul în casaţie formulat de Elena Udrea, o cale extraordinară de atac formulată de fostul ministru împotriva deciziei din dosarul „Gala Bute”. 

Dacă decizia va fi favorabilă, ar fi a doua oară când Udrea ar reuşi să îşi suspende condamnarea din dosar, prima fiind în urma unei contestaţii în anulare, ca urmare a deciziilor CCR pe tema nelegalei constituiri a completurilor de la ÎCCJ.

Judecătorii Curţii au amânat însă soluţionarea pentru data de 23 mai, după ce fostul ministru al Turismului a transmis că nu vrea să fie audiat prin videoconferinţă.

Pe de altă parte, Instanţa din Sofia a amânat pentru data de 18 mai decizia asupra contestaţiei împotriva extrădării în România. 

În acelaşi timp, judecătorii Înaltei Curţi au respins suspendarea executării pedepsei cu închisoarea pentru Rudel Obreja, condamnat la 5 ani de închisoare în acelaşi dosar, după ce fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box apelase la aceeaşi cale de atac. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite