UPDATE Judecătorii bulgari au amânat decizia privind extrădarea Elenei Udrea. Cum speră fostul ministru să scape de executarea condamnării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de apel din Sofia a amânat decizia asupra contestaţiei Elenei Udrea privind extrădarea. În cazul repingerii, fostul ministru va fi predat autorităţilor române pentru a executa pedeapsa de şase ani, în dosarul „Gala Bute”. Pe de altă parte, există posibilitatea ca judecătorii români să îi suspende pentru a doua oară condamnarea, ÎCCJ urmând să soluţioneze pe 16 mai recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac folosită de Udrea.

UPDATE: Instanţa din Sofia a amânat pentru data de 18 mai decizia pe contestaţia Elenei Udrea la decizia de extrădare în România, potrivit Mediafax

***

Începând cu ora 14.00, judecătorii Curţii de Apel din Sofia dezbat contestaţia formulată de Elena Udrea împotriva deciziei din 19 aprilie a judecătorilor de la Blagoevgrad, care au hotărât s-o extrădeze în România, decizia urmând a fi definitivă. 

Întrebat ce ar trebui să se întâmple astăzi la Sofia, unde Elena Udrea are termen în procedura de extrădare şi dacă sunt şanse ca aceasta să fie adusă curând în ţară, avocatul Veronel Rădulescu a răspuns, potrivit Ziare.com, că, „teoretic, este posibil”, însă practic, nu crede. „Nu spun că va rămâne acolo, dar nu cred că se va întâmpla ca mâine, la termenul din Bulgaria, să se şi ia o hotărâre în acest sens”, a susţinut avocatul. 

Cum speră să scape de executarea condamnării din dosarul „Gala Bute”

Potrivit sursei citate, avocatul Elenei Udrea îşi pune speranţele în soluţia care urmează să fie pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 16 mai, pe recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac formulată de fostul ministru împotriva deciziei din dosarul „Gala Bute”. Dacă decizia va fi favorabilă, ar fi a doua oară când Udrea ar reuşi să îşi suspende condamnarea din dosar, prima fiind în urma unei contestaţii în anulare, ca urmare a deciziilor CCR pe tema nelegalei constituiri a completurilor de la ÎCCJ.

„Sunt încrezător că Justiţia din România va face dreptate în cazul doamnei Udrea şi cred că pe 16 mai se poate dispune, din nou, suspendarea deciziei din Gala Bute”, a mai declarat avocatul Veronel Rădulescu, potrivit sursei citate.

Autorităţile din România nu ştiu unde se află Elena Udrea

Judecătorul fondului din Dosarul Hidroelectrica a emis, luni, 9 mai, un ordin european de anchetă, pentru a fi audiată în calitate de inculpat, iar un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti arătând că autorităţile din România nu cunosc cu exactitate locul unde se află în detenţie Elena Udrea în Bulgaria şi nu ştiu unde să o citeze pentru audiere. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite