Colonelul Alin Mastan, noul şef al Jandarmeriei Române. În ce calitate a fost audiat în dosarul evenimentelor din 10 august

Colonelul Alin Mastan, noul şef al Jandarmeriei Române. În ce calitate a fost audiat în dosarul evenimentelor din 10 august

Jandarmeria Română are un nou comandant FOTO DIGI

Colonelul Alin Mastan a fost împuternicit marţi în funcţia de şef interimar al Jandarmeriei Române, au declarat surse din cadrul Jandarmeriei., au declarat surse din MAI Până în februarie 2017, el a fost şef al Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, când a fost detaşat la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

În dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august, Alin Mastan a fost audiat ca martor.  Totuşi, la vremea respectivă, mai multe organizaţii civice, reunite sub titulatura Iniţiativa România, au solicitat anchetarea celor vinovaţi de agresiunile comise asupra manifestanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei, iar priintre cei vizaţi se afla şi colonelul Alin Mastan.

Concret, organizaţiile civice cereau „anchetarea celor vinovaţi şi demisia” prefectului Speranţa Cliseru, ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, comandantului Jandarmeriei Române, Gheorghe Sebastian Cucoş şi directorul generalui al Direcţiei Generale de Jandarmi a municipiului Bucureşti, Alin Mastan.

„Transmitem cu fermitate că nu există «violenţă legitimă a statului», aşa cum s-au exprimat în conferinţa de presă de astăzi, împotriva copiilor şi cetăţenilor paşnici care s-au sufocat cu gaze şi au fost vânaţi şi încolţiţi aseară, împotriva jurnaliştilor români şi străini care îşi făceau meseria şi nici împotriva propriilor angajaţi trimişi nepregătiţi şi neprotejaţi în mijlocul unor persoane violente pe care s-au dovedit incapabili să le îndepărteze şi să le reţină”, se arată în comunicat.

Cui îi ia locul

El îl înlocuieşte pe Bogdan Enescu, căruia i-a expirat împuternicirea. Enescu a fost pus sub învinuire de DNA în urmă cu două săptămâni, arată g4media.ro.Bogdan Enescu este acuzat de DNA de faptul că  în calitatea sa de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, „ar fi aprobat, în perioada mai – iunie 2020, statele de plată şi centralizatoarele lunare ale orelor prestate suplimentar şi ar fi încasat drepturi băneşti în sumă de 36.068 lei, reprezentând ore suplimentare, aferente perioadei ianuarie – aprilie 2020, fără respectarea prevederilor legale, respectiv fără ca efectuarea orelor suplimentare să fi fost dispusă de şeful ierarhic superior şi fără ca, din documentele întocmite, să fi rezultat caracterul operativ sau neprevăzut al activităţilor desfăşurate. Concret, suspectul ar fi încasat bani pentru ore suplimentare cu încălcarea art. 21 alin. (1) şi (4) din Legea-cadru nr. 153/2017 şi art. 35 alin. (3) şi (6) din O.u.G. nr. 114/2018.”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările