Cine este Ştefan Risipiceanu, bărbatul reţinut de DIICOT în dosarul Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţinut în dosarul „Caracal” pentru că ar fi violat-o pe Luiza Melencu după ce a fost răpită de Gheorghe Dincă, Ştefan Risipiceanu era „omul de casă" al lui Gheorghe Dincă. Fără familie, un soi de beţiv al localităţii, bărbatul era printre puţinii pe care Gheorghe Dincă, presupusul criminal în serie de la Caracal, îl lăsa să intre în casă.

Plătit cu bătură şi mâncare, Ştefan Risipiceanu este descris de vecini drept "sluga Fănică a lui Dincă". Concret, era omul pe care criminalul Alexandrei şi Luizei îl folosea pentru muncile zilnice în gospodărie. De menţionat că, în momentul în care a izbucnit scandalul, bărbatul arestat miercuri, 27 noiembrie, de procurorii DIICOT, avea arsuri pe ambele mâini.

”N-am văzut, domne, nimic”

De la izbucnirea scandalului, Ştefan Risipiceanu, a ieşit în nenumărate rânduri cu declaraţii atât la televizor cât şi pentru ziarişti, însă de fiecare dată a susţinut că nu ştia că Gheorghe Dincă aduce fete acasă. ”N-am văzut, domne, nimic. N-am văzut niciodată nimic în casa lui Dincă. Nimic suspect. Eu mă duceam doar să-l ajut la ce avea nevoie. Două săptămâni am stat la el acasă înainte să fie arestat, am dormit în şopronul din curte, dar n-am văzut nimic”, a declarat Ştefan Risipiceanu imediat după reţinerea lui Gheorghe Dincă.

În luna august, într-un interviu pentru un post de televiziune, fiica lui Dincă a vorbit despre vecinul tatălui ei şi a povestit că în momentul în care a trecut prin faţa casei în care locuia Gheorghe Dincă a văzut ieşind din curte două persoane: „Nu aveam de unde să-i cunosc pentru că eu nu am copilărit acolo. Era o persoană mai înaltă, una mai scundă, cel scund avea o plasă în mână. I-am văzut o fracţiune de secundă, cât a trecut maşina. Fratele i-a recunoscut, a spus că sunt Vică şi Fane, doi vecini”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite