Celulă de criză la MAI după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ. Participă Ludovic Orban şi Raed Arafat

Celulă de criză la MAI după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ. Participă Ludovic Orban şi Raed Arafat

Premierul Ludovic Orban, alături de alţi oficiali, se întrunesc sâmbătă seara într-o celulă de criză convocată la Ministerul Afacerilor Interne după incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ în cadrul căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane.

Şedinţa este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat şi Bogdan Despescu.
 
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, nu participă la întrunirea de la MAI. Acesta se află în drum către Piatra Neamţ pentru a evalua situaţia de la faţa locului.
 
Zece oameni au murit sâmbătă seară la Piatra Neamţ, în urma unui incendiu la secţia ATI a Spitalului Judeţean. Alte şapte persoane sunt rănite, printre ele şi medicul de gardă, care a fost grav rănit când a încercat să salveze din foc pacienţii intubaţi şi imobilizaţi la pat.
 
Potrivit lui Marius Filip, directorul Unităţii de Standarde din cadrul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, spitalul din Piatra Neamţ nu avea responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizaţi pentru fiecare secţie sau serviciu, nu avea responsabili de intervenţie în caz de incendiu declanşat, nu avea program de instruire.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările