Amenzi usturătoare pentru românii şi firmele care nu respectă măsurile impuse prin ordonanţele militare. De miecuri sancţiunile se majorează chiar şi de 10 ori

Amenzi usturătoare pentru românii şi firmele care nu respectă măsurile impuse prin ordonanţele militare. De miecuri sancţiunile se majorează chiar şi de 10 ori

Imagine: Mediafax

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respect măsurile luate în perioada stării de urgenţă au crescut până la 20.000 de lei, iar pentru firme ele pot ajunge şi la 70.000 de lei, potrivit ordonenţei de urgenţă publicată în Monitorul Oficial, arată Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieri, 31 martie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanţa de urgenţă prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu şi regimului stării de urgenţă, informează GCS.
 
„Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au următoarele valori:
  • minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până acum.
  • amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei”. se arată în comunicatul sursei citate.

Sancţiunile pot fi aplicate începând de miercuri

 
În plus, au fost introduse şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

- confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;
- interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
- suspendarea temporară a activităţii;
- desfiinţarea unor lucrări;
- refacerea unor amenajări.
 
„Măsurile complementare de sancţiune vor fi aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: