Tânărul care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan este masterand al Academiei de Poliţie. Ce spune ministrul de Interne despre acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia Şercan si politistul Adrian George Bărbulescu
Emilia Şercan si politistul Adrian George Bărbulescu

Un proaspăt absolvent şi actual masterand al Academiei de Poliţie este suspectat că ar cel care a trimis mesajele de ameninţare ziaristei Emiliei Şercan, care a scris mai multe articole despre plagiatele în rândul unor demnitari şi al conducerii unor instituţii de învăţământ. Proaspătul poliţist a fost identificat la Slatina unde are locuinţa şi va fi adus la Bucureşti. Ministrul Carmen Dan s-a declarat dezamăgită de acest caz.

UPDATE Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a vorbit într-o postare pe Facebook despre dezgustul şi dezamăgirea pe care le trăieşte de când aa aflat că un ofiţer al Academiei de Poliţie este cel suspectat că a trimis mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan.

„De asemenea, nu pot interfera în nici un mod cu ancheta penală şi nu doresc să credeţi că stabilesc vinovăţii în locul anchetatorilor, dar cred că cei din conducerea acestei instituţii au multe explicaţii de dat. Nu doar legate de acest caz pomenit anterior, ci de mediul pe care îl întreţin în principala instituţie de învăţământ care formează ofiţeri de poliţie. Probabil că este nevoie de mult mai mult timp pentru a învinge rezistenţa celor care se complac într-un sistem croit de ei pentru ei. Eu am timp, însă nu ştiu dacă cei oneşti din sistem mai au răbdare!”, încheie ministrul.

UPDATE Tânărul se numeşte Gheorghe Adrian Bărbulescu
 

A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”,  Facultatea de Poliţie, Programul de studii universitare de licenţă „Ordine şi Siguranţă Publică”, anul trecut, când a şi luat examenul de  licenţă, în sesiunea din iulie, cu nota 8,80, în specialitatea Poliţie rutieră. Ofiţerul pare decis să meargă mai departe cu studiile pentru că, în luna septembrie a anului trecut, a fost admis, cu nota 8,20, la examenul pentru studiile Master în specialitatea „Comunicarea socială proactivă a poliţiei”. 

UPDATE Într-o postare pe Facebook, Emilia Şercan şi-a arătat consternarea vizavi de identitatea autorului. ”A fost identificată persoana care m-a ameninţat cu moartea. Este un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofiţer de poliţie, pus să apere legea, ameninţă cu moarte un ziarist de investigaţie. Este inimaginabil aşa ceva! Sper că de data asta va exista puţină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliţie”, a scris Emilia Şercan, anunţând că va reveni cu informaţii. 

Recent, Emilia Şercan a publicat pe Facebook mesajul de ameninţare pe care l-a primit, precizând că a cenzurat o parte din conţinut pentru a-i proteja pe cei dragi ei. Jurnalista susţine că ameninţarea vine în contextul în care în ultima perioadă a publicat mai multe informaţii compromiţătoare despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Intene.    

„Luni seara, la ora 21.05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare reţea de complicităţi, putere, influenţă şi bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituţiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel“, a scris Emilia Şercan pe pagina personală de Facebook.    

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite