Cine este poliţistul care ar fi ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan. Fost coleg: „Îmi pare rău dacă a făcut o tâmpenie. Mi s-a părut un băiat OK“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Adrian Bărbulescu, poliţistul suspectat de ameninţarea cu moartea a jurnalistei Emilia Şercan
George Adrian Bărbulescu, poliţistul suspectat de ameninţarea cu moartea a jurnalistei Emilia Şercan

Suspiciunea care planează asupra ofiţerului de poliţie George Adrian Bărbulescu, ridicat de poliţişti miercuri, 24 aprilie 2019, din locuinţa personală din Slatina şi dus la audieri la Bucureşti, a stârnit reacţii în rândul colegilor.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Olt şi vicepreşedinte SNPPC, Cristel Ioţu, a criticat dur comportamentul poliţistului George Adrian Băbulescu (24 ani), absolvent al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti şi angajat al acestei instituţii. Poliţistul a fost ridicat de la locuinţa sa din Slatina de poliţiştii din Bucureşti care îl bănuiesc de faptul că ar fi autorul ameninţărilor transmise Emiliei Şercan, jurnalista care desfăşoară o amplă campanie de dezvăluiri privind plagierea mai multor teze de doctorat ale şefilor din Academia de Poliţie.

„Regretăm, mai ales că este vorba de un coleg poliţist care lucrează într-o instituţie de învăţământ a MAI-ului, instituţie de învăţământ care trebuie să educe poliţiştii în apărarea legii, nu să incite şi să fie, de fapt, promotorul unor acţiuni de genul ameninţărilor, acte cu violenţă şi aşa mai departe. Mai ales că este vorba de presă, pe care eu o consider utilă, necesară şi adevărul trebuie să iasă întotdeauna la lumină, iar presa, din punctul meu de vedere, are scopul să scată la iveală nedreptăţile. Scopul nostru, al poliţiştilor, tocmai ăsta este, de a apăra drepturile, interesele cetăţenilor şi aflarea adevărului în soluţionarea dosarelor şi a infracţiunilor pe care le cercetează. Din punctul meu de vedere, este de neimaginat că un poliţist care apără legea, în loc să dea concurs presei care încearcă să scoată nişte adevăruri la iveală, el pune piedici şi încearcă să stopeze. (…) E o pată pe obrazul Poliţiei Române“, a declarat Ioţu.

Foştii colegi de academie ai poliţistului se arată şocaţi de comportamentului acestuia. Îl descriu ca pe un student implicat, care şi-a dorit să ajungă în sistemul de poliţie. Poliţistul a absolvit academia în vara anului trecut, prin urmare nu avea cum să fie vizat direct de acţiunile jurnalistei Emilia Şercan de demascare a falşilor doctori din Academie. "Chiar îmi pare rău dacă a făcut vreo tâmpenie. Mi s-a părut un băiat OK. Chiar şi-a dorit să intre la Poliţie", ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, un fost coleg de Academie. 

George Adrian Bărbulescu lucra la biroul de cooperare inter-universitară al Academiei de Poliţie, unde fusese angajat imediat după absolvire, în 2018, potrivit G4 Media.

Percheziţiile din Slatina au fost desfăşurate de poliţiştii din Bucureşti, cei din Olt fiind înştiinţaţi de operaţiune de-abia la finalul acesteia, deşi cutuma, spun poliţiştii, este ca în astfel de cazuri fie să se solicite sprijin, fie să se facă o informare prealabilă.

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri