VIDEO Cine este bucureşteanul împuşcat mortal de poliţişti: în 2016 a intrat cu maşina în gardul Guvernului: „Mesajul a fost de detaşare faţă de violenţă“

VIDEO Cine este bucureşteanul împuşcat mortal de poliţişti: în 2016 a intrat cu maşina în gardul Guvernului: „Mesajul a fost de detaşare faţă de violenţă“

Captură video Digi24

Bărbatul care în noaptea de marţi spre miercuri şi-a ameninţat vecinii cu cuţitul nu este la prima faptă publică infracţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2016, Alexandru Găzdac, care avea 35 de ani, a încercat să intre cu maşina în curtea Guvernului, chiar pe poarta destinată oficialilor. Anterior, bărbatul fusese dat afară de la televiziunea la care lucra. 
 
După ce a fost eliberat, şi-a explicat gestul: „Gestul în sine nu avut nicio legătura cu mesajul transmis. E ceva separat şi a vrut să atragă atenţia asupra mesajului, au fost două lucruri care n-au avut practic legătura între ele. Mesajul a fost unul foarte simplu, a fost un mesaj care a vrut să transmită oamenilor simpli detaşare faţă de violenţă şi solidaritate crescută faţă de cetăţenii României şi a fost un mesaj care să vină cumva cu lucrurile care merg bine în ţara asta”, a declarat presei.
 
 
Autoturismul avariat cu care a intrat în gard
 
În noaptea de marţi spre miercuri, bucureşteanul a recidivat şi şi-a vărsat furia asupra vecinilor, ameninţându-i cu cuţitul. După venirea poliţiştilor, a agresat un om al legii, a încercat să scape fugind în clădire. O nouă încercare de agresare a unui membru al forţelor de intervenţie s-a soldat cu împuşcarea sa în zona toracică.
 
Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.
 
Conform profilului de pe pagina de Facebook, Alexandru Găzdac s-a născut la 25 iulie 1982, a absolvit Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu şi trăia în Bucureşti. În 2016, când a încercat să intre cu maşina în gardul Guvernului era şomer, fiind dat afară de la televiziunea la care lucra. 
 

Pe aceeaşi temă:

Un bucureştean dezbrăcat şi-a ameninţat vecinii cu cuţitul şi a murit după ce a fost împuşcat de poliţişti. În 2016 a intrat cu maşina în gardul Guvernului

Bucureşteanul care a murit după ce a fost împuşcat de poliţişti e cel care, în 2016, a intrat cu maşina în gardul Guvernului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările