Mitingul din 10 august 2019, organizat de un dentist din diaspora, mai are nevoie de o singură semnătură

Mitingul din 10 august 2019, organizat de un dentist din diaspora, mai are nevoie de o singură semnătură

Tommy Tomescu  FOTO: Facebook Tommy Tomescu

Cererea depusă de Tommy Tomescu, organizator principal al „Mitingului Diasporei“ din 10 august 2019, a fost semnată în Comisia de Ordine Publică a Primăriei Bucureşti. Pe hârtie mai lipseşte semnătura edilului-şef Gabriela Firea. Tomescu este un stomatolog român care lucrează în Anglia şi care şi-a făcut cunoscută, încă de anul trecut, intenţia de a organiza un protest pe 10 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatorul principal al mitingului din 10 august 2019, Tommy Tomescu, spune că Primăria Capitalei i-a dat „verde“ pentru protest. De pe hârtia, semnată de toate instituţiile – Ambulanţă, ISU, Poliţia Locală, Jandarmi, SRI - mai lipseşte doar semnătura Gabrielei Firea, primarul Capitalei.

Tomescu spune că se vor revedea probabil cu cei din Comisie înainte de eveniment, cu câteva săptămâni. Acesta declară că se aştepta să se judece în tribunal mai mult pentru aviz şi nu se aştepta să-l primească. Consideră că l-a ajutat şi faptul că a mers hotărât şi pregătit cu 12 pagini de protocol. Pentru aviz a făcut trei drumuri Londra-Bucureşti cu avionul.

Tomescu spune că piaţa unde va avea loc mitingul a fost împărţită pe zone. „Sunt multe de făcut pentru miting. Cu ajutorul unor doctori care lucrează pe salvări în România şi străinătate am făcut planuri de urgenţă şi ne-au spus ce să facem: de la poziţionări de ambulanţă, de corturi, ce să fie în fiecare cort, până la ce spitale va avea acces fiecare ambulanţă în funcţie de cum e poziţionată“, detaliază acesta.

Potrivit lui, organizatorii vor încerca să ţină un cordon de protecţie ca oamenii să nu mai ajungă nici la trei metri de jandarmi, dar şi să creeze grupuri de voluntari care să asigure ordinea în fiecare zonă în care a împărţit piaţa.

Tânărul are şi un mesaj pentru oamenii de rând din România: „Acesta este un miting organizat din diaspora pentru toată România. Noi cerem soluţionarea problemelor din România şi diaspora pentru că noi dorim să ne reîntoarcem, la un moment dat, în România“.

În plus, Tomescu cere sprijinul tuturor asociaţiilor şi activiştilor civici din România, iar cei care vor să se înscrie ca voluntari pentru protestul din 10 august o pot face pe site-ul mitingului din 10 august 2019.

Mai puteţi citi:

Un român din Londra organizează un miting în Bucureşti pe 10 august 2019. Ce răspuns a primit de la Primăria Capitalei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: