FOTO Incident grav la metrou: două vagoane au deraiat la Depoul Berceni. Mecanicul trenului a fost rănit. Ce spune liderul de sindicat Ion Rădoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Bucureşti-Ilfov
FOTO: ISU Bucureşti-Ilfov

Două vagoane de metrou ale unui tren fără pasageri care gara la Depoul Berceni au sărit de pe şine în această dimineaţă şi sunt suspendate la circa doi metri înălţime. Mecanicul trenului a fost rănit.

UPDATE 13:11 Liderul sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, a declarat la Digi24 că trenul implicat în incident este unul dintre ultimele şase cumpărate de Metrorex.

Preşedintele Unităţii Sindicatelor Libere Metrou spune că trenurile CAF au probleme tehnice. 

„Noile trenuri nu sunt regulă. Aceste CAF-uri ne-au mai creat probleme şi în Pipera, de exemplu când s-a rupt o bieletă si riscam să deraieze un tren cu călători la bord“, a spus Rădoi la Digi24.

O locomotivă care conducea un tren de metrou în depoul subteran din Berceni s-a lovit de un parapete, într-o activitate de manevră.

Garnitura care se retrăgea la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie. 2 vagoane au sărit de pe şine şi sunt suspendate la aproximativ 2 metri înălţime, faţă de nivelul terasamentului.

Trenul nu circula cu călători şi nu a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei.

Pentru a stabili cauzele producerii evenimentului, se va declanşa o ancheta internă.

La faţa locului actionează Detaşamentul Special de Salvatori, Detasamentul Aparatorii Patriei.

Mecanicul a fost preluat de SMURD şi din primele evaluări a suferit o contuzie.

metrou sarit de pe sine
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite