FOTOGALERIE Heritage, bucătărie de trei stele Michelin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juan Amador, unul dintre cei 50 de bucătari din lume cotaţi cu 3 stele Michelin, a prezentat aseară, la restaurantul Heritage, situat pe strada Polonă 19, noul meniu al localului.

Prima propunere de meniu pe care a făcut-o pasionaţilor de gastronomie din Bucureşti a fost concepută în trei variante: clasic, evolution şi vegetarian.

Invitaţii, bancheri, ambasadori, jurnalişti, arhitecţi au savurat cremă de cartofi cu caviar românesc, ouă de prepeliţă cu trufe, jamon, foie gras sau stridii prosciutto, câteva dintre aperitivele pregătite în deschiderea serii de echipa lui Juan Amador.

image

„Întâlnirea cu Juan a fost una fericită. Am vrut ceva nou pentru restaurant şi am căutat un bucătar experimentat. L-am găsit la Frankfurt şi am constatat că Juan exploatează fiecare ingredient. Arta lui combină cu succes rigiditatea germană cu excentricitatea spaniolă. Eu spun că Heritage este o experienţă gastronomică”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară”, Ana Patriciu, gazda serii.



„Consider că am făcut cea mai potrivită alegere pentru proiectul meu. Am găsit la Heritage spaţiul adecvat unde, împreună cu echipa mea de bucătari, să experimentez şi să ofer gustul perfect”, spune Juan Amador, Chef 3 stele Michelin, Heritage.

image

Meniul restaurantului se va schimba o dată la două luni, iar limba de viţel cu măsline va fi unul dintre felurile româneşti ce vor putea fi comandate de bucătarii şcoliţi de Juan Amador.

Pentru implementarea proiectului gastronomic Amador la Heritage, bucătarul german a selectat o echipă de nouă bucătari formaţi în atelierul Amador, condusă de un Head Chef şi un Sous Chef cotaţi cu o stea Michelin.

2.000 de sticle în vinotecă

image



Invitaţii au vizitat şi vinoteca restaurantului, cu 2.000 de  sticle şi au degustat câteva dintre licorile româneşti. „Piesa de rezistenţă a vinotecii este un Cabernet Sauvignon alb”, a prezentat Mihai Ceauşu, şeful de sală. „Vrem să aducem în prim plan vinurile româneşti şi le-am dedicat un loc special”, spun reprezentanţii Heritage. „Grand vin du Chateau Latour”, „Pingus”, „Chateau Roquefort” sau „La Bernardine Chateauneuf-du-pape” sunt câteva dintre sticlele expuse aici.

image
image

Lângă vinotecă, camera de ceai este dedicată doamnelor. „În această încăpere vom aduce şi un samovar”, mai spune Ana Patriciu. Domnii se pot relaxa după masă, la un trabuc, într-o cameră amenajată special, cu mult bun gust. Trabucele sunt aduse din toată lumea, şi unele se potrivesc şi doamnelor, spun reprezentanţii Heritage.

Cei care doresc să savureze cu toate simţurile creaţiile lui Juan Amador la Heritage au la dispoziţie sistemul de rezervări al restaurantului, pe site-ul www.heritage-restaurant.eu. Localul va fi deschis pentru cină, de marţi până sâmbătă, de la ora 19.00.

image

Fotografii: Marian Iliescu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite