Doi consilieri PMP au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă la primarul Sectorului 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2

Procurorii din Bucureşti i-au reţinut Marian Cătălin Militaru, consilier general al PMP, suspectat de trafic de influenţă,  şi pe Constantin Cătălin Şerpescu, consilier PMP în cadrul Consiliului Local al Sectorului 2, pentru instigare la trafic de influenţă şi luare de mită, potrivit unor surse judiciare. Acuzaţiile se referă la intervenţii la primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Alături de cei doi a fost reţinut şi omul de afaceri Corin Romanescu, fiind acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi dare de mită. Procurorii au cerut arestarea lor preventivă.

Potrivit anchetatorilor, Marian Cătălin Militaru, la instigarea lui Cătălin Şerpescu şi cu complicitatea lui Corin Romanescu, i-ar fi cerut primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, ca acesta să fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei firme a lui Romanescu pentru amplasarea a 50-100 panouri publicitare pe domeniul public cu promisiunea ca va interveni la alţi consilieri pentru ca aceştia să voteze proiectele edilului până la finalul mandatului.

"La data de 18.08.2021, în contextul detalierii modului concret în care dorea, alături de inculpaţii M.M.C. şi Ş.C.C., ca Primarul Sectorului 2 să-şi exercite favorabil atribuţiile de serviciu raportat la emiterea actelor administrative necesare amplasării panourilor (anume să fie valabile mai mult de 5 ani), inculpatul R.C. i-a promis primarului sprijin cu ocazia alegerilor locale ce vor avea loc în anul 2024, prin acordarea unor condiţii avantajoase de folosire a acelor panouri pentru expunere publică în campania electorală, în schimbul emiterii acelor acte administrative necesare pentru amplasarea aceloraşi panouri", transmite Parchetul Capitalei.

Corin Romanescu deţine un restaurant cu terasă şi piscină în Lacul Tei din Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite