Premieră în sud-estul Europei, marcată în România: cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică prinde viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică din sud-estul Europei, din incinta Spitalului Grigore Alexandrescu, începe să se dezvolte. Prima etapă a investiţiei a fost terminată, iar Primăria Sectorului 1 a asigurat un buget de 15,2 milioane de euro pentru ridicarea clinicii.

Primăria Sectorului 1 a finalizat prima etapă pentru amenajarea celei mai mari clinici de chirurgie cardiovasculară, din sud-estul Europei, în incinta spitalului bucureştean Grigore Alexandrescu, acolo unde se va asigura diagnosticarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare la copii.

15,2 milioane de euro 

Construcţia va avea patru nivele supraterane, pe care vor fi dispuse saloanele şi secţiile. Capacitatea clinicii a fost stabilită la un număr de 110 paturi, iar pentru ridicare clinicii au fost alocate 15,2 milioane de euro, bani veniţi de la primăria de sector, potrivit reteauamedicală.ro.

Parterul clădirii va fi funcţiona ca unitate de primiri urgenţe, diagnostic, internări-cameră de gardă şi laboratoare de analize medicale, în timp ce etajele unu şi doi vor fi folosite pentru spitalizarea pe categorii de vârstă. La etajul al treilea se va afla blocul operator septic şi secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI), iar la etajul patru va fi un bloc operator aseptic şi o secţie ATI. 

La subsolul clădirii vor fi amenajate mai multe locuri de parcare şi spaţii tehnice necesare pentru buna funcţionare a clădirii.

Mâine are loc o conferinţă de presă pentru a prezenta starea actuală a lucrărilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, iar la eveniment vor participa primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, directorul spitalului, doctorul Dan Mircea Enescu şi alţi oficiali.

Pe aceeaşi temă:

Organele unui copil de 10 ani, aflat în moarte cerebrală, folsite pentru a salva trei vieţi

Medicii dentişti şi farmaciştii aleşi în funcţii de demnitate publică pot profesa

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite