Şeful Gărzii de Mediu: Scandalul gunoaielor se poate repeta în orice sector. Cât de gravă este situaţia în Sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţia este tot mai gravă în Sectorul 1 al Capitalei.
Situaţia este tot mai gravă în Sectorul 1 al Capitalei.

Situaţia din Sectorul 1 al Capitalei, unde gunoaiele nu au fost ridicate de mai mult timp, se poate repeta în orice alt sector, spune şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Primăria Capitalei ar fi trebuit să aibă de ani buni un plan pentru gestionarea deşeurilor, dar în loc să facă acest lucru, a delegat problema către sectoare, iar acestea încearcă să „peticească” situaţia.

„Există locuri din care gunoaiele nu au fost ridicate de ceva timp. Din păcate, intervenţia Gărzii de Mediu nu poate fi suficientă, noi avem o arie de competenţe destul de restrânsă. Există nişte instituţii ale statului care poate se vor implica mai adânc în această problemă”, a spus Octavian Berceanu, conform Digi24. 

„Am declanşat deja şi sunt aproape finalizate mare parte din controalele pe sectoare şi pe salubriştii din Bucureşti. Am desprins câteva idei interesante. În primul rând, de ceva ani buni, conform legislaţiei, în momentul în care ajungi la o saturaţie de peste 75% din capacitatea de depozitare, trebuie să anunţi autorităţile ca să întreprindă acţiuni pentru depozitare şi sortare. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar noi am depăşit de mult cei 75%”, a explicat el.

„Mai mult, ar fi trebuit să avem un plan municipal pentru gestiunea deşeurilor, el abia acum e în dezbatere publică. Asta trebuia să se fi întâmplat acum câţiva ani de zile. În momentul de faţă, sectorul 1 e vârful aisbergului, e ce ne loveşte când ieşim pe stradă, dar problema e mult mai mai mare, e şi la nivelul celorlalte sectoare, care ar fi trebuit să aibă locuri de depozitare puse la dispoziţie de Primăria Bucureşti”, a mai spus şeful Gărzii de Mediu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite