Începe renovarea Arcului de Triumf. Lucrările costă peste 30 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a anunţat că luna aceasta vor începe lucrările de consolidare şi de restaurare la Arcul de Triumf din Capitală. Costurile totale ale proiectului se ridică la peste 30 de milioane de lei, iar banii vin din fonduri europene.

Reprezentanţii municipalităţii spun că se încearcă valorificarea monumentului istoric şi asigurarea menţinerii permanente în circuitul public şi turistic din Bucureşti. Totodată, aceştia spun că este absolut necesară luarea unor măsuri de prevenire a degradării cu ajutorul lucrărilor de consolidare şi restaurare, văzând necesară şi alocarea unei sume de bani pentru conservarea şi protejarea monumentului.

Proiectul „Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf“ va fi implementat prin intermediul unei finaţări nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritara 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“, domeniul major de interventie 5.1 „Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe“, se arată într-un răspuns solicitat de reporterii Adevărul.

Costurile totale ale proiectului se ridică la  30.461.626,92 lei din care finanţarea nerambursabila este de 22.982.021,87 lei. În ceea ce priveşte termenul de finalizare, lucrările ar trebui să se încheie în luna martie a anului viitor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite