Statistică îmbucurătoare: în Republica Moldova descreşte numărul persoanelor traficate

Statistică îmbucurătoare: în Republica Moldova descreşte numărul persoanelor traficate

Victimă a traficului de persoane FOTO: simbol

Procuratura Generală din Republica Moldova a evaluat activitatea de urmărire penală sub aspectul combaterii traficului de persoane şi a constatat că în primele şase luni ale anului curent numărul acestor infracţiuni a scăzut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în decursul a 6 luni ale anului 2015, în republică au fost înregistrate 164 de infracţiuni ce se referă la categoria respectivă (faţă de 169 de infracţiuni în perioada analogică a anului trecut), inclusiv: · trafic de fiinţe umane – 82 (în perioada similară a anului 2014 - 91); · trafic de copii – 19 (11); · scoaterea ilegală a copiilor din ţară – 4 (5); · proxenetism – 38 (34); · organizarea migraţiei ilegale – 21 (21). În aceeaşi perioadă au fost trimise în judecată pentru examinare în fond 58 cauze penale, dintre care: · 27 cauze penale cu privire la infracţiunea de trafic de fiinţe umane; · 11 - trafic de copii; · 15 - proxenetism; · 5 - organizare a migraţiei ilegale.

În decursul primului semestru curent, instanţele de judecată au pronunţat în total 44 de sentinţe pentru trafic de persoane, în privinţa a 59 inculpaţi, inclusiv: · 13 sentinţe privind traficul de fiinţe umane în privinţa a 19 inculpaţi, · 2 sentinţe privind traficul de copii în privinţa a 3 persoane, · 3 sentinţe de scoatere ilegală a copiilor din ţară în privinţa a 3 persoane, · 18 sentinţe pentru proxenetism în privinţa a 26 inculpaţi, · 8 sentinţe pentru organizarea migraţiei ilegale în privinţa a 8 persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările