Grădiniţa din Feşteliţa a fost inaugurată. Renovarea s-a făcut cu sprijinul financiar oferit de Guvernul României

Grădiniţa
din Feşteliţa a fost inaugurată. Renovarea s-a făcut cu sprijinul financiar oferit
de Guvernul României

Grădiniţa din Feşteliţa a fost renovată prin grantul oferit de Guvernul României. FOTO Arhivă Adevărul

Locuitorii din satul Feşteliţa au grădiniţă nouă. Ieri, 23 octombrie, a fost inaugurată instituţia de învăţământ preşcolar. Reabilitarea grădiniţei a fost posibilă prin „Programul de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova”, în valoare totală de 20 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, şi directorul Fondului de Investiţii Sociale din Moldova (FISM), Mircea Eşanu au fost prezenţi la inaugurarea grădiniţei din Feşteliţa, raionul Ştefan-Vodă, informează Ambasada României.

Pentru reabilitarea grădiniţei au fost alocaţi circa 90.000 de euro. Cu ajutorul acestor bani a fost renovat în întregime corpul de clădire cu două niveluri şi a fost extinsă capacitatea grădiniţei la şapte grupe de copii. În prezent, grădiniţa din Feşteliţa găzduieşte 130 de copii, capacitatea maximă fiind de 160 de locuri.

Beneficiari ai grantului oferit de Guvernul României sunt 774 de instituţii preşcolare din 32 de raioane ale ţării şi peste 200.000 de persoane, copii, părinţi, personal didactic şi tehnic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările