Vlad Plahotniuc: Moldova cere evacuarea armatei ruseşti din Transnistria VIDEO

Vlad Plahotniuc: Moldova cere evacuarea armatei ruseşti din Transnistria VIDEO

FOTO pdm.md

În cadrul unui discurs ţinut miercuri, 12, iulie, în faţa Consiliului Internaţionalei Socialiste de la New York, liderul PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, a vorbit despre necesitatea soluţionării problemei transnistrene, subliniind că Rusia trebuie să-şi retragă trupele din stânga Nistrului, în conformitate cu angajamentele internaţionale asumate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La acest forum vreau să vă amintesc despre cererile legitime ale autorităţilor Moldovei: să fie finalizată procedura de evacuare a armatei ruseşti şi a muniţiilor de pe teritoriul nostru, decizie adoptată la summitul OSCE din 1999, de la Istanbul. De asemenea, credem că e necesar ca trupele ruseşti de menţinere a păcii să fie transformate în misiune civilă sub mandat internaţional. Eu cred că aici, la New York, unde se află sediul ONU este locul potrivit unde putem încă o dată să ne spunem poziţia şe speranţa că vom fi suţinuţi”, a declarat Vlad Plahotniuc. 

Democratul a menţionat că trebuie de recunoscut faptul că astăzi „nu vedem lumina la capătul tunelului” în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului de pe Nistru.

„Administraţia separatistă de la Tiraspol refuză să accepte orice propunere politică înaintată de autorităţile moldoveneşti”, a precizat preşedintele PDM.

Plahotniuc a mai adăugat că după începerea războiului din Ucraina, din 2014, „toţi s-au convins că în regiunea noastră pacea nu este garantată, deoarece atâta timp cât există atitudini revanşarde, cât există promotori ai expansionismului, conflictele locale izbucnesc în orice moment”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: