Renato Usatîi: Strategia lui Dodon şi Plahotniuc este de a evita alegerile parlamentare anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul de Bălţi, Renato Usatîi
Primarul de Bălţi, Renato Usatîi

Preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, consideră că scopul de bază al lui Igor Dodon şi cel al lui Vlad Plahotniuc este de a evita alegerile parlamentare anticipate şi de a o discredita pe actualul preşedinte, Maia Sandu, notează IPN.

„Ei discută prin intermediari şi la ei acum scopurile coincid, să facă tot posibilul ca să-i distrugă ratingul preşedintelui Sandu şi anticipatele să aibă loc cât mai târziu. Majoritatea fracţiunilor care sunt astăzi în Parlament nu vor ajunge în Legislativul viitor, iar ei cu aceste plecări, întoarceri şi reîntoarceri dintr-un partid în altul au cheltuit milioane”, a spus Renato Usatîi în timpul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Potrivit lui Usatîi, deputaţii socialişti şi ai fracţiunii Şor ar acţiona acum în tandem, mimând dorinţa de a declanşa alegeri parlamentare anticipate.

„Strategia lui Dodon în parteneriat cu Şor este ca toate problemele pandemice, sociale şi economice să fie puse pe seama Maiei Sandu. Ei înţeleg că parteneriatul lor şi majoritatea neoficială pe care o au acum, nu vor mai fi posibile în viitorul Parlament, din acest motiv ei nu-şi doresc alegeri parlamentare anticipate”, a mai spus Usatîi.

Renato Usatîi insistă să fie desemnat de preşedintele Sandu în calitate de prim-ministru, dând asigurări că persoana sa nu va obţine numărul necesar de voturi în Parlament. Liderul Partidului Nostru spune că a fost contactat de consilierul şefului statului şi a fost convenită o întrevedere cu preşedintele Sandu imediat după revenirea acesteia de la Bruxelles.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite