PSRM cere sprijin partidelor parlamentare pentru adoptarea Legii lustraţiei. Ce presupune proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii socialişti Vlad Bătrîncea şi Vasile Bolea
Deputaţii socialişti Vlad Bătrîncea şi Vasile Bolea

Deputaţii socialişti cer sprijinul celorlalte partide parlamentare pentru adoptarea Legii lustraţiei. Proiectul de lege presupune că toţi funcţionarii din funcţii cheie, care au fost numiţi în perioada 2016-2019, adică pe timpul guvernării oligarhului Vlad Plahotniuc, să fie demişi prin derogare de la lege.

Potrivit socialiştilor, la baza Legii lustraţiei va fi declaraţia Parlamentului din vara anului 2019, privind caracterul captiv al statului.

Prin Legea lustraţiei, socialiştii îşi propun să demită conducerea următoarelor instituţii: Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Centrul pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Agenţia Naţională de Integritate, guvernatorii şi viceguvernatorii BNM, Agenţia Naţională pentru reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Agenţia Naţională de Reglementare Energetică, Agenţia pentru soluţionarea contestaţiilor, Consiliul Concurenţei.

„Ultima perioadă se atestă foarte mari nemulţumiri vizavi de activitatea conducătorilor acestor organe. Eu mă refer şi la ANRE, şi la Consiliul Concurenţei etc., care nu se ocupă cu nimic, iar acele derapaje în activitatea lor şi nedorinţa de a întreprinde unele măsuri pentru care ei sunt responsabili, duc la faptul că în Moldova deja pe parcursul acestor două luni de vreo cinci ori au fost majorate preţurile la carburanţi. Consiliul Concurenţei nu reacţionează”, a declarat deputatul Vasile Bolea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite