Pro Moldova a sesizat conducerea Parlamentului legat de denumirea „Pentru Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul Pro Moldova, Andrian Candu
Liderul Pro Moldova, Andrian Candu

Grupul parlamentar Pro Moldova atenţionează că fiecare partid are denumire integrală, denumire prescurtată şi simboluri proprii, iar prin utilizarea acestora de către alţii se încalcă legea, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Pro Moldova atenţionează asupra faptului că este ilegală înregistrarea în Parlament a vreunei fracţiuni, grup parlamentar, platformă politică, structură sau orice altă formă de asociere a deputaţilor sau partidelor politice, care să conţină denumirea ,,Pentru Moldova” sau alte formule sinonime cu denumirea înregistrată oficial a Partidului Pro Moldova. Sesizarea în cauză a fost transmisă şi conducerii Parlamentului.

„Sintagma „Pentru Moldova”, utilizată de un grup de deputaţi şi o fracţiune parlamentară, este identică, din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului „Pro Moldova”, fapt certificat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Haşdeu”, din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării”, precizează Pro Moldova în comunicatul de presă emis. 

Deputaţii fac apel către reprezentanţii mass-media să evite sintagma „Pentru Moldova” în comunicarea despre activitatea altor entităţi, persoane sau formaţiuni decât în cazul activităţii şi a membrilor Pro Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite