Preşedintele Estoniei a refuzat şampania produsă în Crimeea pe care a oferit-o Ambasada Rusiei la Tallinn

Preşedintele Estoniei a refuzat şampania produsă în Crimeea pe care a oferit-o Ambasada Rusiei la Tallinn

Preşedinta Estoniei, Kersti Kaljulaidile, şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, la întrevederea de la Moscova din 18 ianuarie 2019. FOTO Alexandr Nemenov AFP

Preşedintele Estoniei, Kersti Kaljulaidile, a refuzat sticla de şampanie pe care a transmis-o Ambasada Federaţiei Ruse la Tallinn cu prilejul aniversării zilei sale de naştere şi care era produsă în Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014.

Preşedintele Estoniei a împlinit 50 de ani pe 30 decembrie 2019. Cu această ocazie, Ambasada Federaţiei Ruse i-a transmis un buchet de flori, o cutie cu ciocolate şi o şampanie din Crimeea. Kersti Kaljulaidile a acceptat primele două daruri, însă pe ultimul l-a întors Ambasadei ruse, spun anumite surse pentru o publicaţie din Estonia, citată de Europa Liberă Crimeea.

Administraţia de la Tallinn nu a comunicat oficial despre această situaţie.

Anterior, preşedintele Parlamentului de la Tallinn a declarat că Estonia niciodată nu va recunoaşte anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă.

Pe 26 noiembrie 2019, la Tallinn a avut loc o întrevedere între liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, şi Kersti Kaljulaidile. Ambii oficiali au somat Rusia să înceteze agresiunea din Donbass şi ocuparea ilegală a Crimeei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: