Percheziţii la Judecătoria Centru şi Curtea de Apel: Zece persoane, printre care cinci judecători şi un procuror, reţinute de CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au descins în după-amiaza zilei de marţi, 23 octombrie, în sediile Judecătoriei Centru şi Curţii de Apel, în cadrul unui dosar de corupţie în care ar fi implicaţi zece persoane - cinci judecători, un avocat, un procuror, un asistent judiciar, un medic şi un inculpat. Toţi zece au fost reţinuţi în urma percheziţiilor.

Conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că judecătorii de la Curtea de Apel, precum şi cei de la Judecătoria Centru, au pretins şi primit sume de bani în proporţii deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.

Rolul avocatului şi procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor băneşti de la persoanele interesate către magistraţi.


Medicul şi cealaltă persoană fizică implicate în schemă erau „clienţii” judecătorilor, cei care furnizau mijloacele băneşti şi în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

Potrivit deschide.md, cei cinci judecători suspectaţi de acte de corupţie sunt: Ludmila Ouş, Galina Moscalciuc, Liubovi Brânza de la Curtea de Apel şi Svetlana Tizu cu Victoria Hadârcă de la Judecătoria Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite