Pavel Filip: PDM nu va susţine un candidat la funcţia de premier care are sprijinul lui Şor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip FOTO Sputnik
Pavel Filip FOTO Sputnik

Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susţine că astăzi ţara are nevoie de un guvern funcţional, care să gestioneze criza pandemică. Potrivit lui, PDM nu va susţine un candidat care are suportul lui Şor. Însă, fracţiunea urmează să aibă discuţii cu candidatul desemnat prin decret prezidenţial, pentru a vedea care este intenţia adevărată – are program de guvernare sau va veni să solicite zero voturi în Parlament, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, democratul a declarat că ţara are nevoie de un guvern funcţional, fără de care se va descurca extrem de greu. Un guvern funcţional poate veni cu rectificarea bugetului, poate debloca finanţarea externă etc.


„Alegerile parlamentare anticipate oricum vor fi în toamnă. Faptul că au pornit-o acum, cel mai probabil, pe consumarea celei de-a doua tentative (de învestire a Guvernului, n.r.), pentru a putea dizolva Parlamentul, o să auziţi ulterior că nu putem face acum alegerile, că nu putem merge în campanie ca să molipsim oamenii şi oricum ne vom duce spre toamnă. Şi atunci, dacă ar fi să comparăm cu propunerea PDM, o să vedeţi că este o diferenţă. De fapt, noi am spus ca alegerile anticipate tot spre toamnă să fie, doar că în situaţia noastă avem un guvern funcţional, care trece la gestionarea crizei pandemice”, declarat Pavel Filip.

După negocierile cu fracţiunile parlamentare, preşedintele Maia Sandu a anunţat, pe 16 martie, că a luat act de decizia Marianei Durleşteanu de a-şi retrage candidatura de la funcţia de prim-ministru. Având în vedere că nu există acum un candidat care să fie susţinut de o majoritate formalizată, a decis să-l înainteze pe Igor Grosu la funcţia de premier. A doua zi, Partidul Socialiştilor a contestat la Curtea Constituţională decretul prezidenţial de desemnare, iar astăzi, 18 martie, în plenul Parlamentului a anunţat crearea unei majorităţi parlamentare, care îl desemnează la funcţia de premier pe actualul ambasador în Federaţia Rusă, Vladimir Golovatiuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite