Maia Sandu s-a văzut cu reprezentantul special al OSCE pentru reglementare transnistreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului îşi doresc un trai mai bun, locuri de muncă şi oportunităţi economice, un mediu sănătos şi şansa de a avea un viitor acasă. Respectivul deziderat trebuie respectat având la bază reforme interne în interesul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, transmite IPN.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi cu reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting.

„Am discutat cu domnul Mayr-Harting despre vizita de informare în Republica Moldova a reprezentanţilor în formatul 3+2, planificată pentru săptămâna viitoare, şi despre condiţiile ce trebuie întrunite pentru reluarea dialogului pentru soluţionarea conflictului transnistrean”, a mai spus şefa statului.

Cei doi oficiali au mai abordat şi subiecte ce ţin de respectarea drepturilor omului în stânga Nistrului, combaterea pandemiei, libera circulaţie între cele două maluri şi asigurarea securităţii în regiune.

Ieri, în cadrul unei întâlniri cu premierul interimar Aureliu Ciocoi, Thomas Mayr-Harting a accentuat necesitatea avansării în procesul de reglementare a conflictului transnistrean şi intensificarea eforturilor autorităţilor în obţinerea unor rezultate tangibile în acest an.

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană se află în vizită în Republica Moldova, în perioada 23-25 mai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite