Maia Sandu: Republica Moldova a primit un grant de 60 de milioane de euro din partea Comisiei Europene ca sprijin în criza energetică

Maia Sandu: Republica Moldova a primit un grant de 60 de milioane de euro din partea Comisiei Europene ca sprijin în criza energetică

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat miercuri că ţara sa a primit un grant în valoare de 60 de milioane de euro din partea Comisiei Europene ca ajutor în criza energetică pe care o traversează ţara, transmite News.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul Republicii Moldova cu Gazprom pentru achiziţia de gaze naturale a expirat la sfârşitul lunii septembrie, iar cele două părţi nu au reuşit să cadă de acord asupra unui preţ nou.
 
În ultimele zile, Republica Moldova a cumpărat gaze din Europa, iar guvernul a anunţat că va continua discuţiile cu Gazprom.
 
Gazprom a anunţat că va suspenda exporturile de gaze în Republica Moldova dacă nu va primi banii pentru livrările anterioare şi nu va fi semnat un acord pentru decembrie.
 
”Grantul de 60 de milioane de euro ca sprijin pentru gestionarea crizei energetice este o veste extraordinară pentru poporul moldovean”, a afirmat premierul moldovean Natalia Gavriliţa într-un comunicat separat.
 
Republica Moldova, care a continuat şi miercuri negocierile cu Gazprom, a declarat stare de urgenţă săptămâna trecută.
 
Kremlinul a negat miercuri o informaţie din presă care a sugerat că grupul rus se foloseşte de negocierile pentru gaze cu Chişinăul pentru a obţine concesii politice, afirmând că discuţiile sunt pur comerciale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările