Igor Dodon, primele declaraţii după anunţarea rezultatelor alegerilor

Igor Dodon, primele declaraţii după anunţarea rezultatelor alegerilor

Igor Dodon a declarat că este prematur la această etapă de vorbit despre eventuale coaliţii de guvernare sau posibilitatea alegerilor parlamentare anticipate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Igor Dodon a afirmat că îi aşteaptă la Preşedinţiei pe toţi liderii de partide care au acces în Parlament - Vlad Plahotniuc, Maia Sandu, Andrei Năstase, Ilan Şor şi Zinaida Greceanîi.
 
Şeful statului a menţionat că este dispus să desemneze prim-ministrul, dacă se va forma o majoritate parlamentară între partide.
 
Preşedintele a precizat că, dacă un partid va încerca să formeze majoritatea parlamentară prin a atrage deputaţi din alte formaţiuni politice, dânsul va provoca aelegeri anticipate, inclusiv prin refuzul de a desemna premierul
 
În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, patru partide au acces în Parlament: PSRM - 34 mandate, PDM - 30 mandate, ACUM - 27 mandate, Partidul Şor - 7 mandate, independenţi - 3 mandate.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările