Dodon: Moldovenii şi-au făcut cetăţenie română nu pentru că vor România Mare, cum cred unii, dar pentru ca să-şi rezolve anumite probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon consideră că 90% din moldovenii care au obţinut şi cetăţenia română au făcut acest lucru pentru a-şi rezolva anumite probleme, dar nu pentru că şi-ar dori unirea cu România.

Afirmaţia lui Igor Dodon a fost făcută în contextul în care fostul deputat în Parlamentul României Constantin Codreanu a cerut retragerea cetăţeniei române ex-premierului moldovean Ion Chicu, pentru pretinse acţiuni antiromâneşti. Dodon a menţionat că solicitarea de retragerea a cetăţeniei pentru Chicu reprezintă o „acţiune bolşevică”.

„Cetăţenii moldoveni care au primit cetăţenia română, în proporţie de 90% au primit nu de aceea că România Mare şi vor unire, cum cred unii, dar au primit cetăţenia să-şi rezolve o anumită problemă - sau pentru copiii lor ca să meargă la studii, sau ei să poată să meargă fără vize etc”, a afirmat Igor Dodon în emisiunea sa de pe Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite