Curtea Constituţională a respins sesizarea deputaţilor PSRM cu privire la neconstituţionalitatea declarării stării de urgenţă în energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constitutionala foto digi24

Curtea Constituţională a respins sesizarea deputaţilor Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, prin care a fost contestată decizia Parlamentului de instituire a stării de urgenţă în energetică, pentru o perioadă de 60 de zile.

Socialiştii consideră că prin asemenea decizii Înalta Curte continuă să se discrediteze şi este fidelă principiului ”dublelor standarde”. Or, anterior, în baza aceloraşi temeiuri şi principii, magistraţii au declarat ca fiind neconstituţională anunţarea în martie 2021 a stării de urgenţă pentru două luni, la iniţiativa PSRM.

Socialiştii sunt fermi pe poziţia că declararea stării de urgenţă de către actuala guvernare are substrat politic şi urmăreşte scopul de a limita drepturile cetăţenilor în exprimarea propriilor opinii, în organizarea acţiunilor de protest, precum şi de cenzurare a mass-media.

Socialiştii vor continua să atenţioneze societatea asupra derapajelor de la principiile statului de drept şi a normelor democratice, asupra practicilor neuniforme, admise de judecătorii Curţii Constituţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite