Corlăţean îi răspunde lui Rogozin: „Unii oficiali ruşi sunt nervoşi în mod tradiţional!“

Corlăţean îi răspunde lui Rogozin: „Unii oficiali ruşi
sunt nervoşi în mod tradiţional!“

Titus Corlăţean, ministru de Externe al României. FOTO Adevărul

„Cine intră în contradicţie cu principiile dreptului internaţional are o problemă, fie chiar şi de nervozitate“, declaraţia a fost făcută de ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, la Radio France International după ce vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a spus că Moscova nu are de gând să întrebe România în privinţa deschiderii unui consulat rus în Transnistria.

Ştiri pe aceeaşi temă


„M-am exprimat deja public anterior, stârnind reacţia nervoasă a unor oficiali ruşi, la fel de nervoşi în mod tradiţional! O spun foarte clar: era firesc, înainte de orice, să aşteptăm reacţia autorităţilor şi poziţia oficială a autorităţilor Republicii Moldova, care s-a şi exprimat public.

Mai departe, afirmarea unor principii de drept internaţional, afirmarea unor principii care ţin de poziţia constantă a statelor, inclusiv a României, legat de conflictul transnistrean, respectiv faptul că regiunea separatistă nu a fost recunoscută de nimeni ca o entitate independentă e o chestiune care ţine de afirmarea poziţiilor cunoscute de altfel ale statelor şi ale României, astfel încât nu este nici un fel de surpriză faptul că într-o entitate nerecunoscută este greu să putem înţelege de ce ar trebui sau ar dori cineva să deschidă un consulat“, a declarat ministrul român de Externe la RFI.

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, reprezentant al Moscovei în Transnistria spunea recent că Rusia nu are de gând să întrebe România în această chestiune.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările