Cooperarea între Moldova, Ucraina şi Georgia şi perspectivele europene ale celor trei state, discutate la Bruxelles

Cooperarea între Moldova, Ucraina şi Georgia şi perspectivele europene ale celor trei state, discutate la Bruxelles

Premierul Natalia Gavriliţa, premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, şi prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili.

Premierul Natalia Gavriliţa a avut, pe 30 noiembrie, o întâlnire de lucru în comun cu prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, şi cel al Ucrainei, Denys Shmyhal, în cadrul vizitei celor trei premieri la Bruxelles în formatul Trio Asociat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul îşi propune să reconfirme mesajul consolidat al Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei, şi să  asigure sprijin pentru un dialog aprofundat între instituţiile europene şi partenerii asociaţi în ajunul Summitului Parteneriatului Estic.  

Cei trei premieri au convenit asupra a noi oportunităţi de dialog politic şi cooperare sectorială în cadrul Declaraţiei Politice a Summitului Parteneriatului Estic din decembrie curent. 

De asemenea, au fost discutate oportunităţile de dezvoltare a relaţiilor de parteneriat între cele trei state, promovarea dialogului cu UE, asigurarea unei mai bune coordonări dar şi valorificarea în comun a instrumentelor oferite în cadrul Planului Economic şi de Investiţii al UE pentru statele PaE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările