„Binomul Plahotniuc-Dodon s-a transformat în binomul Năstase-Dodon”. Ţîcu spune că justiţia are „noi stăpâni”, după ce a validat mandatul de primar a lui Andrei Năstase

„Binomul Plahotniuc-Dodon s-a transformat în binomul Năstase-Dodon”. Ţîcu spune că justiţia are „noi stăpâni”, după ce a validat mandatul de primar a lui Andrei Năstase

Candidatul PUN la funcţia de primar de Chişinău, deputatul Octavian Ţîcu, l-a atacat dur pe fostul său coleg din Blocul ACUM, liderul PPDA, Andrei Năstase, după ce Curtea de Apel Chişinău a decis să valideze mandatul de primar a lui Andrei Năstase marţi, 8 octombrie, pe care acesta l-a câştigat în alegerile locale noi din iunie 2018.

„Tergiversarea acestei sentinţe şi pronunţarea ei în toiul luptei confimă noul binom şi vine să-i dea o mână de ajutor lui Andrei Năstase. Ivan Ceban ai grijă! Igor Dodon te-a schimbat cu Andrei Năstase!”, a scris Octavian Ţîcu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, „Curtea de Apel care până recent era un bastion al regimului lui Plahotniuc, a devenit un instrument docil în mâinile noilor stăpâni”.

„Şi acum nimic nu mă mai poate convinge că între Dodon şi Năstase nu există înţelegere. Am reclamat acest lucru şi anterior, iar plecarea mea din Fracţiunea PPDA a fost considerată o trădare. ACUM vă întreb pe cei din Blocul ACUM, cine şi-a aservit instituţiile statului şi sistemul de justiţie? Cine a trădat şi cine se face responsabil de aservirea justiţiei?”, a spus Ţîcu.

Politicianul a menţionat „că binomul Plahotniuc-Dodon s-a transformat în binomul Năstase-Dodon şi nimic nu s-a schimbat. Asistăm la acelaşi joc viclean care a caracterizat relaţia lui Plahotniuc cu Dodon”.

Ţîcu a declarat că „în timp ce reclamă că Dodon a primit bani ruseşti, PPDA-ul condus de Năstase semnează acorduri cu PSRM şi Igor Dodon contrar angajamentelor semnate şi făcute în faţa alegătorilor”.

„Asemeni lui Plahotniuc, Andrei Năstase se face că luptă cu Dodon prin declaraţii publice menite să convingă electoratul ce adversari ireconciliabili sunt dar, în acelaşi timp, judecătorii lui Dodon, în plină campanie electorală îl înscăunează primar, la fel cum i-au şi luat funcţia”, a subliniat Ţîcu.

În acest sens, Octavian Ţîcu i-a propus lui Andrei Năstase şi deputaţilor Blocului ACUM, „dacă sunt sinceri şi nu doar declarativ anti-Dodon”, să depună împreună o plângere penală împotriva lui Igor Dodon şi să voteze în Parlament suspendarea preşedintelui ţării.

„Voturi se vor găsi!”, a conchis Ţîcu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: