Andrei Năstase: Este o mare problemă dacă vom avea alegerile anticipate în condiţiile actuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Preşedintele PPDA, Andrei Năstase, consideră că ar fi o mare problemă dacă s-ar merge la alegeri anticipate în actualele condiţii, pentru că ar exista riscul fraudelor electorale. În opinia lui, alegerile trebuie să se desfăşoare în sistemul proporţional de vot, precum era până în 2018.

„Este o mare problemă dacă vom avea în condiţiile actuale alegeri anticipate cu acest sistem de vot mixt care contravine recomandărilor Comsiei de la Veneţia. La fel am avea fraudă, turism electoral, transport ilegal de cetăţeni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în Transnistria”. a afirmat Andrei Năstase la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Liderul PPDA a subliniat că una dintre primele iniţiative legislative pe care Blocul ACUM le va prezenta în Parlament după validarea mandatelor de către Curtea Constituţională va ţine de trecerea de la sistemul electoral mixt la cel proporţional.

Amintim că, după alegerile din 24 februarie, PSRM a obţinut 35 de mandate în Parlament, PDM - 30, ACUM - 26, Partidul Şor - 7, independenţi - 3.

PSRM a anunţat că nu va face alianţă cu niciun partid din actualul Parlament. Aceeaşi poziţie a exprimat-o şi Blocul ACUM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite