A fost reluată urmărirea penală în dosarul 7 aprilie 2009

A fost reluată urmărirea penală în dosarul 7 aprilie 2009

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a reluat urmărirea penală pe dosarul evenimentelor din 7 aprilie 2009 şi a dispus instrumentarea dosarului de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), transmite IPN.

Decizia a fost luată în urma verificării informaţiei relatate de către cetăţeanul Boris Sprîncean, în cadrul unei emisiuni televizate din data de 10 noiembrie, şi ulterior depunerii unei sesizări la acest subiect de către deputatul Lilian Carp. 

Procurorii PCCOCS urmează să întreprindă acţiunile procesual-penale necesare investigării inclusiv a versiunii înaintate de către participantul la emisiune, potrivit căruia, anumite persoane pregătite aveau rolul de deturnare a evenimentelor, prin folosirea armelor de foc. Investigaţiile vor fi efectuate inclusiv prin prisma infracţiunilor de uzurpare a puterii de stat, dezordinilor în masă şi imperativului securităţii naţionale. În acest sens, procurorii vor valorifica şi cooperarea cu alte instituţii ale statului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările